Hlavní obsah

Policisté ve Francii vyjížděli k přepadení. Ukázalo se, že jde o natáčení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trojice zakuklených mužů se zbraněmi právě vykrádá jeden z obchodů v Beaux Arts. Takové hlášení dostali policisté ve francouzském městě Montpellier v sobotu odpoledne. Na místo byla okamžitě vyslána zásahová jednotka, ovšem jen o pár chvil později zjistila, že vše je úplně jinak.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O přepadení informoval policii ve 13:20 náhodný kolemjdoucí. Na místo se vypravila speciální jednotka BAC (Brigade anti-criminalité). Aby předešli případné přestřelce, místo nejprve obhlédli příslušníci BAC v civilu.

Svým po zuby ozbrojeným kolegům vyčkávajícím opodál po chvíli dali signál ke zrušení celé akce. Všimli si totiž kamery a velmi přátelského chování mezi zakuklenci a majitelem obchodu.

V obchodě se natáčel krátký nezávislý film (nebyl zde obrovský štáb ani uzávěry ulice) a kameramana si volající předtím nevšiml. O tom, že bude probíhat natáčení přepadení, filmaři sice informovali radnici, nikdo však nedal vědět policii.

Policista málem zastřelil herce, který natáčel přepadení banky

Koktejl

„Z toho případu je důležité si zapamatovat to, že nikdo nedal vědět na policejní stanici, že se tu bude natáčet – ani majitel obchodu, televizní štáb nebo radnice, která dala k natáčení svolení,“ uvedla v pondělí v prohlášení policie.

„Představte si, co by se mohlo stát, kdyby ozbrojení policisté přijeli na místo a viděli by tři zakuklence se zbraněmi vybíhat z obchodu,“ dodali policisté.

Podobný případ se odehrál před dvěma roky v malém americkém městečku. Tamní filmaři nedali vědět vůbec nikomu a policista, který dorazil na místo jako první na herce vystřelil. Naštěstí ho minul.

Reklama

Výběr článků

Načítám