Hlavní obsah

Pod domem na Floridě byly nalezeny sklenice s lidskými jazyky

Novinky, tcs

Jeden z domů ve floridském Gainseville se dostal do hledáčku policie poté, co v něm byly objeveny sklenice obsahující lidské jazyky. Záhy se ovšem ukázalo, že nejde o dílo šíleného sériového vraha, ale o případ zapomnětlivého patologa.

Foto: Profimedia.cz

Gainesville, Florida (ilustrační foto).

Článek

K objevu došlo, když se jeden z pracovníků firmy, kterou si majitelka najala na rekonstrukci, podíval do prostoru pod podlahou. Jak uvedl list Tampa Bay Times, který o události informoval, řemeslník kromě obyčejných uskladněných věcí našel i podivné sklenice opatřené etiketami se jmény. Když se muž podíval, co ve sklenicích je, málem se mu zastavilo srdce a okamžitě utíkal ven zavolat policii.

Policisté našli šest sklenic o obsahu jednoho galonu (3,6 litru), které obsahovaly blíže nespecifikovaný počet lidských jazyků. V některých totiž bylo směstnáno jazyků víc. Na štítcích se jmény byl uveden i ročník, většinou z konce šedesátých let. Policie nicméně neotevřela všechny nádoby.

Po intenzivním šetření si mohli policisté oddychnout, že nešlo o pozůstalost šíleného vraha. Dokud se v roce 1992 s majitelkou domu nerozvedl, bydlel totiž v domě nyní již emeritní profesor Ronald A. Baughman z Floridské univerzity. Celoživotně se věnoval orální patologii, ve které se stal světovým odborníkem. Soudní záznamy odhalily, že si po rozvodu odvezl nábytek, televizi, stereo a knihy. Na jednu věc však zapomněl.

Na konci šedesátých let, před nástupem na Floridskou univerzitu v roce 1971, prováděl výzkumy štítné žlázy a onemocnění krku, analýza jazyků byla součástí jeho výzkumu. Na průzkum jazyků si ale nikdy nenašel čas, uložil je na chladné místo pod podlahu domu a pak na ně úplně zapomněl.

Není to první případ, co si někdo z univerzity bral práci domů

„Nevím, jaké byly zákony před padesáti lety nebo kdy se to stalo, ale můžu říct, že to je něco, co by povoleno nikdy nebylo,“ sdělil regionální televizi WCJB mluvčí Floridské univerzity Steve Orlando, když byl tázán, zda je normální nosit si tento „druh práce“ domů. „Je to striktně zakázáno federálními i státními zákony a předpisy univerzity,“ dodal Orlando.

Auto s kostrou 22 let hledaného muže našli náhodou na satelitních mapách

Koktejl

Podle Jorge Campose, šéfa místního policejního oddělení, však nejde o ojedinělý případ. Právě kvůli blízkosti univerzity už se policisté v minulosti setkali s nálezem naložených lidských či zvířecích tkání.

Jazyky byly odeslány k laboratorním testům, policie navíc prověřuje dokumenty, aby mohla zjistit jejich původ. Poté je převezme Floridská univerzita. Policie uvedla, že nyní nepracuje s verzí, že byl spáchán jakýkoliv trestný čin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám