Hlavní obsah

Patriotismus nezapřou, australští chlapci zachránili klokana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devatenáctiletý Jack Donnelly a stejně starý Nick Heath z australského Sydney se v neděli postarali o záchranu klokana, který na okraji města uvázl v blátě. Zatímco jeden se k vačnatci v extrémně bahnitém prostředí doplazil, druhý ho jistil lanem. Zvíře, které bylo silně dehydrované, následně odvezli do centra pro opuštěná zvířata, informoval server 9news.com.au.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Mladíci se na okraji australského města projížděli na motorce, když rázem zahlédli uvězněného vačnatce. „Zahlédl jsem, jak mu trčí hlava z bláta. Myslíme si, že tam hledal vodu, ale v bahnitém prostředí uvázl,“ řekl Heath.

K vystrašenému zvířeti se jim však nepodařilo dostat, a tak zajeli domů pro pevné lano. „Nick si lano obvázal kolem pasu a ke klokanovi se doplazil. Poté můj vnuk oba přitáhl zpátky,“ sdělila Donellyho babička Kerry Reynoldsová.

„Život klokana byl pro nás velmi důležitý. Je to velmi vlastenecký čin, na který jsme patřičně hrdí. Kdybychom se do podobné situace dostali znovu, zachovali bychom se úplně stejně,“ svěřil se Heath.

Klokana následně odvezli do centra pro opuštěná zvířata. Tamní pracovníci uvedli, že zvíře muselo být na místě relativně dlouhou dobu, neboť bylo silně dehydrované. S největší pravděpodobností se zotaví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám