Hlavní obsah

Patnáct let žila Slovenka na ulici, ve vyhozené bundě teď našla 2500 eur

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trnava

Bezdomovkyně Jana (52) z Trnavy žije 15 let na ulici a nedávno se na ni usmálo štěstí. Ve vyhozené bundě našla pět 500eurových bankovek, v přepočtu za téměř 63 tisíc korun.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jak informoval deník Nový čas, Jana má šest dětí s jedním partnerem, ale děti se o její osud nezajímají. Partner ji bil, a když se vrátil z vězení, vyhodil ji na ulici. „Musela jsem se o sebe postarat, abych měla co jíst. Chodila jsem do kovošrotu a dělala vše, co se dalo, abych v zimě neumrzla,“ řekla žena.

Nedávno zašla do sběrného dvora, kde dostala celý pytel oblečení. „Našla jsem tam bundu a v kapse byly pětiseteurové bankovky. Celá jsem se roztřásla,“ uvedla.

Němec našel v hodinách z blešího trhu 50 000 marek

Koktejl

Obávala se, že bankovky nebudou pravé, tak si je nechala ověřit. „Řekli mi, že jsou pravé a já si mohla zaplatit měsíční pobyt v penzionu. Mám konečně teplo, mohu se dívat na televizi, vysprchovat se a dát si teplý čaj,“ dodala. Jana si nyní chce najít práci, aby se už nemusela vrátit na ulici.

Právník Róbert Bános řekl, že oblečení bylo ze sběrného místa, kde se lidé zbavují věcí. Podle právníka, když někdo odložil peníze spolu s oblečením, které chtěl dát potřebným, nejedná se oficiálně o ztrátu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám