Hlavní obsah

Osmdesátileté babičce v karanténě zazpívali k narozeninám sousedé

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že kvůli karanténě bychom neměli zapomínat na ostatní, svědčí dojemná událost z madridské čtvrti Lavapiés. Den poté, co španělská vláda vyhlásila zákaz vycházení, slavila své osmdesáté narozeniny stařenka jménem Charo. Sousedé na ní nezapomněli a připravili pro ni krásné přání.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jeden ze sousedů přinesl před dveře osmdesátileté ženy, která žije v bytě sama, dort a zaklepal na dveře. Následně se odebral do bezpečné vzdálenosti a počkal, až Charo vyjde ze dveří. Před nimi našla stařenka dort a sousedé z oken spustili narozeninovou píseň.

Dojatá Charo se neubránila slzám a máváním a potleskem děkovala všem, kteří v oknech zpívali. „Prochází si těžkým obdobím. To nejmenší, co můžeme jako sousedé udělat, je podporovat se navzájem, speciálně když jde o zranitelné lidi,“ uvedl jeden ze sousedů Nacho.

Dodal, že jejich sousedská komunita drží pospolu i proto, že řadě lidí hrozí vystěhování. Lavapiés je bohémská čtvrť v centru Madridu, v jejichž úzkých středověkých uličkách se koná řada uměleckých vystoupení a obyčejně kypí životem. Řada obyvatel však už byla vystěhována, protože se úřady obávají o stav budov.

Reklama

Výběr článků

Načítám