Hlavní obsah

On býval ženou, ona zase mužem. Teď se ruský pár vzal

Novinky, nčs

Na první pohled nejsou záběry ze svatby v ruské Kazani ničím zvláštní. Za láskou novomanželů se však skrývá zajímavý příběh. Nevěsta Erika Askarová bývala totiž dříve mužem a ženich Victor Manuilin zase ženou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Transgender svatba v Rusku: Nevěsta bývala mužem, ženich ženouVideo: Erika Askarova, AP

 
Článek

„Všechno začalo ještě, když jsem byl dítě. Člověk si najednou uvědomí, že do svého těla nepatří,“ řekl Victor. „Já bych řekla, že jsem nezměnila pohlaví, ale pouze ho opravila. Prostě jsme se narodili s fyzickou vadou,“ přidala svůj pohled Erika. S procesem změny pohlaví začal pár na podzim roku 2018.

Svatba Eriky s Victorem je považována za jednu z prvních transgenderových svateb v Rusku, uvádí agentura AP. Vzhledem k tomu, že v jejich dokladech není o změně pohlaví nic uvedeno, nebyli administrativní pracovníci informováni, že se jedná o transgenderovou svatbu.

Kostel stáhne homosexuální zobrazení prvotního hříchu

Evropa

Pár se však rozhodl jít s pravdou ven. „Chtěli jsme lidem ukázat, že jsme normální lidé, máme emoce, city a je pro nás normální mít svatbu,“ uvedl Victor, jenž měl ze změny pohlaví zpočátku obavy. „Bylo to pro mě něco nového, ale dopadlo to dobře a jsem spokojený. Líbí se mi to,“ řekl novomanžel.

Nákladné operace

Změna pohlaví bývá spojena s vysokými finančními náklady. Aby se Erika stala ženou, musela za operace utratit přibližně milion rublů (365 tisíc korun). „Podstoupila jsem několik operací, zejména na obličeji,“ vysvětlila Erika.

Erika s Victorem, kteří se rozhodli nezveřejnit svá původní jména, nyní žijí nový život, hodlají sdílet zážitky a mluvit o transgender problematice. Doufají také, že jednoho dne společně vychovají dítě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám