Oběd může být i adrenalinovým zážitkem. Jedli jsme v padesáti metrech nad zemí
Pokud se nebojíte výšek, máte adrenalin naopak rádi a rádi se dobře najíte, je pro vás Večeře v oblacích tím pravým gastronomickým zážitkem.
Vzhledem k tomu, že se menu podává dost vysoko, dbají organizátoři na bezpečnost. Strávník se posadí na polohovatelném křesle, kde ho personál doslova přikurtuje hned dvěma pásy.
Pohodlné sedačky mají několik pásů k zajištění bezpečnosti strávníka.
Foto: Novinky
„Pokud se někomu udělá špatně nebo potřebuje nutně na toaletu, okamžitě sjíždíme dolů, to není problém,“ řekl Novinkám provozovatel Večeře v oblacích Pavel Šperger s tím, že už asi dvakrát musela plošina sjet s hosty dolů. Ovšem ne kvůli nevolnosti hostů, ale kvůli špatnému počasí a silnému větru.
Jídlo se v takovém případě hostům servíruje v zastřešeném stanu, kde je i improvizovaná kuchyně.
Gastronomické pochoutky připravil portugalský kuchař Manuel Lino. Sekundoval mu šéfkuchař pražské restaurace Gallery 44 René Vokurka.
Menu vytvářel portugalský šéfkuchař.
Foto: Novinky
Jako první se servíruje dashi, japonský rajčatový vývar doplněný krevetou, pórkem a olivami, následuje dvoubarevná quinoa s grilovanou mrkví, hovězí entrecote (rib eye) s pečenými kaštany a morkem. Dezert je v podobě zmrzliny s balsamikem a s pusinkou z červené řepy.
Zážitek Dinner in the Sky se pořádá ve 40 zemích světa. Najíst se v Praze můžete do 22. září.