Hlavní obsah

Norský umělec maluje obrazy krví

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maloval obrazy do prachu na skle auta, vytvářel díla pomocí střelného prachu, teď norský umělec Dino Tomic opět zaujal, když začal kreslit vlastní krví.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Norský umělec maluje obrazy vlastní krvíVideo: Caters News / @dinotomic, AP

 
Článek

Netradičním způsobem se Tomic rozhodl poukázat na to, jak že dárcovství krve zachraňuje životy. Umělec z norského Notoddenu k tomu požívá svého talentu a vlastní krve. Doufá, že rudé kresby pomohou zvýšit povědomí o této problematice.

Tomic už takto vytvořil několik takovýchto děl včetně svého autoportrétu. Jeho sdělení pak nejlépe dokumentuje malba spojených rukou se srdcem v pozadí.

Umělec vytváří svá díla pomocí střelného prachu a ohně

Koktejl

Jak Tomic uvedl, krví se dá kreslit v podstatě jako akvarely. Rudou tekutinu pouze rozmíchá s trochou vody a pustí se do malování.

„Proces mé tvorby je pokus a omyl, protože všechno, co dělám, nikdo předtím nedělal. Takže zkouším vše, co umím, aby to fungovalo,“ uvedl Tomic. „Vytvářím vše, co má nějaký smysl, ať už kvůli příběhu nebo sdělení ať už to má smysl pro mě nebo pro veřejnost,“ dodal na vysvětlenou.

Reklama

Výběr článků

Načítám