Hlavní obsah

Právník si během videohovoru omylem zapnul filtr. Se soudcem tak mluvil jako koťátko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za normálních okolností by to bylo rutinní soudní jednání, kterých v časech pandemie probíhá přes Zoom nespočet. Advokát Rod Ponton se však na něm objevil, aniž by si uvědomil, že má zapnutý filtr. Místo právníkova obličeje soudce a další právníci uviděli poněkud zasmušilé koťátko, které nešťastným hlasem vysvětlovalo, že jeho asistentka už pracuje na odstranění problému.

Advokát si na on-line přelíčení omylem zapnul filtr, na obrazovce se objevil jako kočkaVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Za normálních okolností bývá nahrávání těchto soudních online jednání zakázáno, v tomto případě však udělal výjimku samotný texaský soud a počátek jednání zveřejnil. Jeden z jeho aktérů se na něm totiž objevil v trochu jiné podobě, než jsou jeho kolegové zvyklí.

Místo tváře postaršího advokáta totiž na ostatní účastníky online rozhovoru koukala smutná tvář drobného bílého koťátka. Zatímco ostatním právníkům včetně soudce cukaly koutky úst, Ponton se snažil vysvětlit, že to neudělal záměrně a snaží se problém odstranit.

„Myslím, že máte v nastavení videa zapnutý filtr, možná byste...“ druhou půlku věty však soudce Roy Ferguson nestačil doříct. Koťátko s nešťastným hlasem advokáta ho přerušilo.

Paraguayský poslanec se objevil nahý na online schůzi sněmovny

Koktejl

„Slyšíte mě?“ zeptal se Ponton. „Je to filtr. A nevím, jak ho odstranit. Mám tu asistentku, která se o to snaží. Jsem ale připraven pokračovat i s tím,“ řekl dále advokát a pro případ jednání vysvětlil, že jde o živé vysílání, a nikoliv záznam. „A nejsem kočka,“ dodal ještě.

Advokát to bere s humorem

Záznam končí snaživým hlasem soudce, který se pokouší poradit advokátovi, jak filtr odstranit. „Tohle byla lekce pro nás všechny, při které se můžeme naučit, jak tyhle věci vypínat,“ dodal s úsměvem soudce později. Uvedl, že s advokátem jednal na mnoha online jednáních a chyba nebyla způsobena tím, že by Ponton neuměl zacházet s technikou.

Kočičí filtr opět úřadoval. Uši a fousky nasadil policistce oznamující dvojnásobnou vraždu

Koktejl

Koťátko u soudu vyvolalo samozřejmě vlnu pobavení i u advokátových kolegů. „Všichni jsme čekali, že se Rod Ponton jednou omylem něčím proslaví. Ale tohle tedy nebylo na mé Bingo kartě,“ uvedl jeho kolega Harry Cook.

Sám advokát, který mimo jiné v roce 1986 zastupoval sériového vraha Henryho Lee Lucase, bere celou záležitost s humorem. „Pokud se všichni mohli aspoň na moment zasmát, i když na můj účet, tak to beru,“ uvedl Ponton. Soudce Ferguson pak připomněl, že tyto vtipné chvíle jsou jenom vedlejším produktem snahy soudního systému pokračovat i v době omezení ve své práci.

Reklama

Výběr článků

Načítám