Hlavní obsah

Nejkrásnější fotky divočiny za rok 2019

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotografická soutěž o nejlepší snímky divočiny Wildlife Photographer of the Year, kterou pořádá londýnské Muzeum přírodní historie (Natural History Museum) letos pokračuje svým 55. ročníkem. K vidění jsou unikátní fotky posledních okamžiků hrošího mláděte či velryba zvědavě se natahující k rukám člověka.

Foto: Ralf Schneider / Wildlife Photographer of the Year

Spící jako Wedell: Relativně v bezpečí před ostatními predátory si mohl tuleň Wedellův dopřát na ledovci u souostroví Jižní Georgie a Sandwichovy ostrovy dopřát zasloužený odpočinek.

Článek

Letos do soutěže přišlo na 48 tisíc fotografií z více než 100 zemí světa. Jejich autory jsou jak profesionální fotografové, tak amatéři. Natural History Museum (NHM) vybralo 15 fotografií jako ochutnávku výstavy, která odstartuje od 18. října a potrvá až do 31. května následujícího roku.

Vítěze všech kategorií vyhlásí muzeum v úterý 15. října. „Po více než padesát let tato soutěž přitahovala ty nejlepší světové fotografy, přírodovědce a mladé fotografy. Poznat jejich díla však pro naše publikum nebylo nikdy nejdůležitější,“ uvedl Tim Littlewood, ředitel pro vědu v NHM a jeden ze členů poroty.

„Fotografie má jedinečnou schopnost vyvolat dialog, debatu či rovnou dokonce akci. Doufáme, že letošní výstava přiměje lidi smýšlet jinak o naší planetě a naší roli v její budoucnosti,“ dodal Littlewood.

Na výstavě budou k vidění nejlepší fotografie ze soutěže. Do dalšího ročníku mohou zájemci posílat svá díla od 21. října do 12. prosince letošního roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám