Hlavní obsah

Muž prohrál v páce s nezletilým synem. Rozzuřil se a policie ho uklidňovala osm hodin

Novinky, tcs

V noci z pondělí na úterý vyzval pětapadesátiletý Curtis Zimmerman z města Florence v americkém Kentucky svého syna k souboji v páce. Neunesl, že prohrál, sáhl po zbrani a několikrát vystřelil. Jeho vztek vedl k osmihodinovému zásahu policie.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O incidentu informoval zpravodajský server televizní stanice ABC s odkazem na prohlášení úřadu šerifa okresu Boone. Jeho zástupci byli krátce před jednou hodinou v noci místního času přivoláni ke střelbě v rodinném domě.

Zimmerman byl ten večer opilý a vyzval svého nezletilého syna (jehož přesný věk nebyl uveden) k zápasu v páce. „Když prohrál několikrát za sebou, naštval se, což vedlo k hádce a potyčce,“ uvedli policisté.

Opilý muž popadl pistoli a dvakrát v domě vystřelil, zatímco vyděšený syn utíkal do prvního patra. Není jasné, zda při střelbě Zimmerman mířil na syna či nikoliv, on sám policii uvedl, že střílel do stropu.

Policista v USA si půjčil od náhodného cyklisty kolo, pomohl tak dopadnout podezřelého z vraždy

Koktejl

Když policisté dorazili, zjistili, že dvěma členům rodiny se podařilo z domu utéct. Vevnitř zůstával pouze ozbrojený Zimmerman, který odmítal vyjít ven. Následovalo policejní obležení, během něhož se pokusil muže přesvědčit policejní vyjednavačský tým.

Povedlo se mu to až v půl deváté ráno, osm hodin poté, co na místo dorazili první policisté. Zimmerman byl následně převezen do nemocnice, kde podstoupil lékařské vyšetření. Poté bude převezen do vazby a obviněn z vědomého ohrožení. Kauce byla stanovena na 5000 dolarů (zhruba 118 tisíc korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám