Hlavní obsah

Muž jí totožnou večeři zas a znovu už 32 let

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětačtyřicetiletý Rudy Gybles má zvyk, který za uplynulých 32 let porušil jen jednou jedinkrát. Vždy si k večeři dá středně velkou porci hranolků z místního bistra v Sachaffenu, kde bydlí. „Myslím, že každý by měl žít, jak chce, a uvidí, kde skončí a jak dlouho to bude trvat,“ tvrdí Gybles. Lékaři a nutriční poradci už z jeho slov takovou radost nemají.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

I když je místní DJ Rudy Gybles správcem facebookové stránky, kde lidé sdílejí, co jedli, a která má sloužit jako inspirace pro ostatní, sám Gybles má stravovací návyky poněkud jednotvárné, napsal server Het Nieuwsblad, který o příběhu Belgičana informoval. Každý večer už po 32 let si Gybles dává středně velkou porci hranolků.

„Moje matka je člověk, co miluje zeleninu. Já kapustičky nikdy nepřijal. Takže jsme našli přijatelné řešení: Připravila brambory a zeleninu na oběd, večer jsem dostal hranolky z bistra,“ popsal své dětství Gybles. „A od té doby to tak dělám 32 let,“ dodal pyšně.

Hranolky v bistru ale nikdy nejí. „Mým problémem je nerozhodnost. Nemůžu se rozhodnout, jakou si k hranolkům dát omáčku, takže si je radši odnesu domů a rozhoduji se až tam,“ se smíchem vysvětlil Gybles. Svůj zvyk porušil jen jednou jedinkrát, když byl nemocný. „A po hranolkách se mi ten den fakt stýskalo,“ dodal Belgičan.

Dietologové z něj radost nemají

„Máte lidi, kteří potřebují svůj počet šálků kávy nebo krabičku cigaret. Já mám své hranolky,“ řekl Gybles s tím, že i když nesportuje a necvičí, váhu má stále kolem 70 kilogramů. „Má matka to má také tak, možná je to v genech. Je fakt, že nemám ani páru o hodnotách cholesterolu a cukru v mé krvi, protože mám panický strach z doktorů,“ dodal.

Od čtyř let jedl jenom kuře a hranolky, po 17 letech ochutnal i něco jiného

Koktejl

Z Gyblesových stravovacích návyků však nemají příliš radost dietologové. Michaël Sels z Antverpské univerzity vysvětlil, že fakt, že Gybles nepřibírá, neznamená, že si nezadělává na pořádný problém. „Některé nemoci se neprojevují okamžitými symptomy. Váha není všechno. Čím déle nezdravé stravování trvá, tím větší je risk infarktu či cukrovky,“ varuje belgický dietolog.

„Někteří kuřáci se ubezpečují tím, že jejich babička kouřila krabičku denně až do svých pětadevadesáti a nikdy nedostala rakovinu plic. Ale stejně víme, že cigarety jsou velmi škodlivé. S jídlem je to úplně stejné,“ dodal Sels. Na svém zvyku však Rudy Gybles nic měnit nehodlá.

Anketa

Jak často jíte hranolky?
Téměř denně
1,7 %
Zhruba jednou do týdne
8,8 %
Zhruba jednou do měsíce
24,4 %
Výjimečně
55,2 %
Vůbec
9,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 17199 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám