Hlavní obsah

Mlsný medvěd se dal na útěk. Vystrašila ho vzdorná prasata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měla to být jednoduchá kořist, opak byl pravdou. Bezpečnostní kamera ve městě New Milford v americkém státě Connecticut zachytila, jak medvěd přelezl ohradu pro prasata, která chtěl s největší pravděpodobností ulovit. Vzdorovití sudokopytníci se však ubránili a šelmu zahnali.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Záběry zachytila bezpečnostní kamera Rebeccy Shawové, která je majitelkou prasat – samice Mary a samce Hamleta.

Na záběrech je vidět, jak medvěd přeskočil ohradu, načež na něj jedno z dvojice prasat začalo okamžitě útočit. Po několika vteřinách z chlívku vyběhlo i druhé prase, které se medvěda rovněž pokusilo zahnat. Překvapený medvěd nakonec znovu přeskočil plot a z místa raději utekl.

„Jsem na ně velmi pyšná, protože Hammy se bojí i vlastního stínu. Způsob, jakým se zachoval, když viděl Mary zápasit s medvědem, byl skvělý. Jako by říkal: ‚Ne, v žádném případě, vypadni‘,” svěřila se televizní stanici WVIT majitelka zvířat.

Nebojácný kocour táborníků zahnal medvěda

Koktejl

„Vyvázla bez škrábnutí, stále jsem z toho hotová,“ dodala Shawová s tím, že svým miláčkům nyní dává za odměnu více pochoutek.

Dívka se vrhla holýma rukama na medvědici, aby ochránila své psy

Koktejl

Odvážná dvojice prasat si vysloužila velký obdiv i na sociálních sítích. Na videokanále YouTube video dokonce přesáhlo milion zhlédnutí.

„Medvěd si patrně neuvědomil, že ta prasata jsou za plotem z nějakého důvodu,“ okomentoval video humorně jeden z uživatelů.

Reklama

Výběr článků

Načítám