Hlavní obsah

Dívka se vrhla holýma rukama na medvědici, aby ochránila své psy

Majitelé psů berou své miláčky jako pevnou součást rodiny, kterou ochraňují za každých okolností. Zářným příkladem je sedmnáctiletá Američanka Hailey Morinicoová, která se vrhla na medvědici, jež ohrožovala její psíky. Překvapenou šelmu zvládla zahnat za cenu drobného zranění na ruce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sedmnáctiletá dívka zahnala holýma rukama medvěda, aby ochránila své psyVideo: Reuters

 
Článek

Videozáznam statečné, i když nepříliš promyšlené obrany psí smečky zveřejnila Morinicoová na sociální síti TikTok. Nahrávka se okamžitě stala virálním hitem. Později sedmnáctiletá dívka na dalším videu celé setkání s šelmou popsala.

Dívku bydlící s rodinou v kalifornském Bradfordu vyrušilo soustavné psí štěkání. Když vyšla z domu, aby psy okřikla, na chvíli zkoprněla. Na zídce stála medvědice s medvíďaty. Psi se snažili šelmu odehnat, ale marně.

Medvíďata utekla před větším psem, medvědice ale bránila svá mláďata a neuhnula ani o krok. Když se ohnala po jednom z menších psů, přiřítila se na pomoc Morinicoová.

„Měla jsem tak dvě sekundy na rozmyšlenou, co udělám. A první věc, která mě napadla, byla shodit medvědici ze zídky,“ uvedla Hailey.

Jediné zranění utrpěla teenagerka

Nerozmýšlela se ani na okamžik. V ohrožení byl nejmenší ze psů jménem Valentina, miláček její matky. Medvědice malého psíka v jednu chvíli dokonce trefila tlapou.

Morinicoová přiběhla a oběma rukama do medvědice strčila. Šelma se ohnala tlapou, ale ztratila rovnováhu a spadla dolů. Chvíli využila mladá Hailey k tomu, aby popadla nejmenší psy, zavelela zbytku smečky a zaběhla do bezpečí domu.

Medvědice se opět vyškrábala na zídku, ale o žádný boj zájem neměla. Když pominulo domnělé nebezpečí pro její mláďata, vydala se za nimi.

Medvědi pomáhají vědcům zjistit, proč jsou lidé leniví

Koktejl

Jediné zranění ze všech zúčastněných utrpěla pouze Morinicoová. Při zásahu medvědice si vykloubila prst a od medvědí tlapy má škrábanec na noze.

Byť internetoví uživatelé velebí její statečnost a sílu, sama dívka své schopnosti nepřeceňuje. A ví, že může hovořit o štěstí. „Neřekla bych, že jsem ji strčila kdovíjak silně. Prostě jsem ji strčila dostatečně, aby ztratila rovnováhu,” dodala dívka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám