Hlavní obsah

Nebojácný kocour táborníků zahnal medvěda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebývalá scéna se odehrála minulou sobotu v ruské Irkutské oblasti na jižní Sibiři. Ke skupince rybářů, kteří na místě tábořili, se přiblížil medvěd hnědý. Šelmu se jim však podařilo zahnat, postaral se o to zejména nejodvážnější člen jejich výpravy – kocour Vasja.

Foto: Profimedia.cz

Kocour Vasja prokázal mimořádnou odvahu.

Článek

Podle serveru The Siberian Times měli rybáři u ohně malý večírek poté, co strávili den rybařením na řece Angar nedaleko města Usť-Ilimsk.

V jeden moment se však k jejich tábořišti přiblížil medvěd. Skupinka rybářů ale měla štěstí, neboť s sebou měla i svého ochránce – kocoura jménem Vasja.

Když kocour šelmu spatřil, přiblížil se k ní a naježil se. V této pozici pak stál nehnutě až do té doby, než medvěd místo opustil.

„Vasjo, uklidni se,” opakuje ve videu neustále Sergej Tarasov, jenž záběry pořídil. „Ta kočka je nebojácná. Nevěděla jsem, že mám tak odvážnou kočku,” říká následně majitelka zvířete.

Video sdílel Vladimir Vlasov, jeden z přátel rybářů, který rovněž vysvětlil, že se skupina během setkání s medvědem hnědým chovala příkladně.

„Myslíte, že se měli zvednout a utéct? V takovém případě by medvěd určitě běžel za nimi. Moji kamarádi byli u ohně a byli připraveni ho použít. Medvědi se k ohni obvykle nepřibližují, mají z něj strach,” řekl serveru The Siberian Times Vlasov.

„Kocour si stoupl mezi své majitele a medvěda, skvělá práce! Je jedno, jak malý je, výhružné držení těla kočky doprovázené řevem může zahnat i větší zvířata,” dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám