Hlavní obsah

Michelinská restaurace přišla s neotřelým řešením sociálního distancování

Novinky, jky

Společenský odstup je v aktuální době jedním z nejžhavějších témat pro provozovatele restaurací po celém světě. Po svém se s tím vypořádali v tříhvězdičkové michelinské restauraci v maličkém americkém městečku Washington ve státě Virginia. U některých stolů budou sedět stylově oblečené figuríny, které budou zaručovat dostatečný odstup mezi jednotlivými hosty.

Foto: Profimedia.cz

Stylový interiér nyní doplňují figuríny.

Článek

Restaurace The Inn at Little Washington k některým stolům posadí figuríny oblečené jako z přelomu 40. a 50. let minulého století. Myslí i na takové detaily, jako jsou účesy či make-up. A aby toho nebylo málo, číšníci jim budou každý den i nalévat víno, aby figuríny neseděly u prázdných skleniček.

Foto: Profimedia.cz

Interiér restaurace The Inn at Little Washington

Vlastník restaurace a kuchař Patrick O'Connell se rozhodl pro vytvoření tohoto na první dojem podivného výjevu, aby hosty ušetřil pocitu, že se stravují v poloprázdné restauraci. Na tom, aby vše působilo realisticky a stylově, pak pracují dvě místní firmy. Jedna řemeslnická a druhá věnující se divadlu a rekvizitám.

Populární restaurace, která znovu otevře své brány 29. května, není na prázdné stoly zvyklá. Ba naopak, všechna místa bývají obvykle zamluvená na týdny dopředu.

Foto: Profimedia.cz

The Inn at Little Washington

Ač jsou figuríny u stolů neotřelý nápad, určitá dávka humoru a nadsázky není pro tuto restauraci ničím novým. Když obsluha rozváží mezi hosty dezertní sýry, má je vyskládané na vozíku, který bučí. Číšníci pak hovoří výhradně ve dvojsmyslech a pokud by vás zajímal dress code tohoto podniku ověnčeného třemi michelinskými hvězdami, zní: „Žádné mokré bikini”.

Restaurace mohou v rámci opatření vůči koronaviru naplnit maximálně polovinu své kapacity. A od inovativního člověka, jakým O'Connell bezesporu je, se asi nedalo očekávat, že polovinu stolů a židlí pouze dočasně odstěhuje do sklepa.

Reklama

Výběr článků

Načítám