Hlavní obsah

Majitele farmy překvapil dvouhlavý kozel

Novinky, nčs

Kuriozní přírůstek přivítali na kozí farmě rodiny Nueskeových ve Wittenbergu v americkém Wisconsinu. Na svět tam přišlo mládě se dvěma hlavami, a ačkoliv šance na dlouhý život nejsou vysoké, zatím se Janusovi, jak byl kozlík pojmenován, daří dobře.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Ročně se nám tady narodí asi 700 mláďat, ale nikdy jsem nic podobného neviděl,” říká o netradičním přírůstku majitelka farmy Jocelyn Nueskeová. Mladý kozel Janus přišel na svět minulý týden a majitele farmy hodně překvapil.

„Všimla jsem si, že jeho matka má s porodem problémy. Začala jsem jí pomáhat a viděla jsem, že mládě má čtyři nohy, ale dvě hlavy a čtyři oči. Nejdřív jsem z toho byla pořádně zmatená,” připustila majitelka zvířete, jehož hlavy teď přijímají potravu každá zvlášť.

Nueskeovi pojmenovali kozlíka podle římského boha, který měl rovněž dvě tváře. Bohužel se však dá předpokládat, že zvíře, které přijala rodina za domácího mazlíčka, nebude mít dlouhý život.

„Důležité orgány mu zatím fungují dobře. Má dvě lebky, dva mozky a většinu orgánů v páru, má však jen jeden žaludek,” prozradila majitelka po vyšetření zvířete u veterináře. K vzácné vadě došlo zřejmě při vývoji plodu, kdy se embryo nerozdělí úplně a místo dvojčat se tak narodí mládě s takzvanou polycefalií.

„Dáváme mu veškerou naši lásku a Janus nás nepřestává překvapovat,” dodala Nueskeová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám