Hlavní obsah

Lékař zachránil muže přímo v letadle. Pusou mu odsál skoro litr moči

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrdina. Tím je teď v očích mnohých lidí čínský lékař Čang Chung. Přímo na palubě letadla totiž zachránil jednoho z cestujících, který se ocitl v situaci ohrožující život. Kvůli zvětšené prostatě nebyl schopen se přirozené vyprázdnit a hrozilo, že mu plný močový měchýř praskne, napsal server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K události došlo na lince China Southern Airlines z Kantonu do New Yorku. Muž, který měl v minulosti potíže se zvětšenou prostatou, začal pociťovat velké bolesti. Nebýt Chunga, mohly být následky fatální.

Lékař si ovšem skoro jako známý televizní hrdina MacGyver dokázal poradit a improvizovat. Vytvořil totiž katetr z brčka a hadičky od kyslíkové masky, s jehož pomocí odsál z pasažérova močového měchýře asi 800 mililitrů moči. „Pokud bychom se nepopasovali se situací včas, pacientův život by byl v ohrožení,“ řekl lékař, který je šéfem oddělení cévních operací na univerzitě v Ťi-nanu.

Původně chtěl pro odsátí moči užít stříkačku, ta ale byla moc tenká. Místo ní posloužila hadička, kterou lékař moč odsál. A to přímo ústy. „Moc jsem o tom nepřemýšlel. Zachránit život je lékařský instinkt,“ doplnil.

Příběh intuitivně jednajícího lékaře se už stihl stát v Číně virálním. Uživatelé na internetu ocenili především jeho schopnost jednat rychle a se soucitem.

Objednal si do letadla bezlepkové jídlo. Dostal jen popcorn

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám