Hlavní obsah

Kocour se narodil se čtyřma ušima, díky anomálii našel nový domov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rok starý kocour jménem Aslan trpí vzácnou genetickou mutací, díky níž se narodil se čtyřma ušima. Právě jeho odlišnost od jiných koček mu však s největší pravděpodobností pomohla k nalezením nového domova. Ze zvířecího útulku ho adoptovala jednačtyřicetiletá Swati Komanduriová z americké Pensylvánie, která se s příběhem nyní svěřila deníku Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Aslan se narodil se čtyřma ušima.

Článek

Komanduriová, která je finanční analytičkou, krátkosrstého kocoura adoptovala z organizace Animal Safe Haven, pro niž sama pracuje jako dobrovolnice. Aslana, společně s jeho 13 sourozenci, zachránili vloni z jednoho z tamních autoservisů.

„Zavolali mi s tím, že zachránili 14 koťat. Když jsem je vyzvedávala, řekli mi, že je mezi nimi malé kotě se čtyřma ušima. Nikdy jsem kočku se čtyřma ušima neviděla. O této mutaci jsem netušila,“ řekla Daily Mailu Komanduriová.

Foto: Profimedia.cz

Navzdory fyzické anomálii a mírným problémům se stravováním je Aslan zcela v pořádku.

Podle studie z roku 1957 publikované ve vědeckém časopisu Journal of Heredity se jedná o vzácnou mutaci, u níž je 50 % šance, že bude předána dalším potomkům.

Kromě fyzické anomálie a mírným problémům se stravováním však Aslan dle slov Komanduriové nemá žádné problémy a žije zcela normálním životem.

„Je to velmi upovídaný a společenský kocour. Miluje a vyžaduje procházky. Potřebuje ochutnat úplně vše, a když nedostane, co chce, ukradne to a uteče. Jsem šťastná, že mám tu čest se o něj starat. Je navždy můj,“ culí se jeho majitelka.

Reklama

Výběr článků

Načítám