Hlavní obsah

Dívka se zasekla v židli. Museli přijet hasiči

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Práce hasičů je bezesporu náročná a nebezpečná. Občas se však i oni setkají s případem, který vyvolá spíš úsměv na tváři. Jeden takový se odehrál na konci listopadu v americkém státě Idaho, kde se šestnáctiletá dívka zasekla v židli a musela být vysvobozena za pomoci vrtačky.

Foto: Profimedia.cz

Hasiči vzali situaci s úsměvem. Ilustrační foto

Článek

Všechno se odehrálo v restauraci, kam zamířila šestnáctiletá Addison Trentová se svými přáteli. „Po večeři mezi nimi vznikla debata, zda by se jedna z dívek vešla do dětské židličky. Dovnitř se sice dívka dostala, ven už to však nešlo,“ popsal situaci vedoucí hasičů Jesse Williams.

Ačkoliv se mládežníci, kteří byli převlečeni do kovbojských kostýmů, v nichž předtím navštívili basketbalové utkání, dobře bavili, Addison se z pasti nemohla dostat. Po marných pokusech a navzdory pomoci ostatních musela být po 40 minutách boje přivolána hasičská jednotka.

„Když jsme dorazili na místo, byla dívka pobavená, ale zároveň bylo vidět, že je jí trochu trapně,“ uvedl Williams. Hasiči nakonec dívku ze spárů židle vysvobodili za přítomnosti několika objektivů kamarádů, kteří událost sdíleli na sociálních sítích.

„Addison by chtěla poděkovat personálu restaurace a hasičům za jejich práci. Je si plně vědoma, jak hloupý nápad to byl,“ uvedla později matka vysvobozené dívky.

Půjde na brigádu

„Ujišťuji vás, že Addison je mladá, chytrá a zábavná dívka, která za svůj čin dokáže přijmout zodpovědnost. Na druhou stranu, nemůžete se stát dospělými a moudrými, pokud nebudete mladí a trochu šílení,“ řekla Trentová starší.

Podle ní se její dcera do restaurace vrátí, dokonce se hodlá ucházet v podniku o možnost brigády.

„Jsme rádi, že jsme jí pomohli ven a nevznikly žádné újmy na majetku či zdraví. Dělal jsem už spoustu vyprošťování, ale tohle byl skutečně můj první podobný případ,“ dodal k situaci s úsměvem Williams.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám