Hlavní obsah

Dejte těm vojákům aspoň něco, směje se ukrajinský voják, kterému Rusové ukradli trenky

O tom, že si ruští vojáci posílají z Ukrajiny domů ukradené staré pračky a jiné vybavení, už má díky nahrávkám veřejnost jasno. Nyní však po sociálních sítích koluje video ukrajinského dobrovolníka, který si stěžuje, že mu Rusové ukradli všechny trenýrky.

Foto: Twitter Andrej Poleščuk

Ukrajinský voják si stěžuje, že mu Rusové ukradli trenýrky.

Článek

Není jasné, kdy a kým bylo video natočeno. Ukrajinec z jednotek územní obrany si nicméně se smíchem stěžuje, že, když dorazil domů, aby zjistil, zda je jeho dům v pořádku, se ukázalo, že ruské jednotky vybrakovaly jeho šatník. Konkrétně přišel o trenýrky.

„Potřebovali jsme se podívat, jestli tam není něco zaminovaného... já ani nevím, jak vám to říct... zkrátka, ukradli mi všechny moje trenky. Kdo tohle dělá?“ směje se voják na videu, které s českými titulky sdílel na svém twitterovém účtu Andrej Poleščuk.

„Porušili všechny možné konvence,“ hudruje dál voják a dodává, že kromě trenýrek mu zmizely i boty. Je jasné, že si je vědom všech zvěrstev, které se staly na okupovaném území, jen poukazuje na absurditu celé situace.

„To je nějaká krize, nebo co? Dejte svým vojákům aspoň něco. Proč to potřebujete krást?“ vzkazuje ruskému velení. „Nějakej Ivan teď půjde za svou Marií v mých botách a v mých trenkách,“ směje se Ukrajinec. „Takový žebráky určitě porazíme,“ dodává.

Ruští vojáci rabují a zabíjejí zajatce, ukazují odposlechy komunikace

Evropa

Již dříve se objevily zprávy, že ruským vojákům chybí nejen potraviny a munice, ale právě i oblečení, které se pak snaží všemožně ukrást.

Rabování a krádeže ale rozhodně nejsou tím nejhorším, čeho se ruské jednotky dle stále se množících důkazů dopouští. Z míst, odkud se Rusové stáhli, přicházejí otřesná svědectví o vraždách a mučení či znásilňování civilistů.

Reklama

Výběr článků

Načítám