Hlavní obsah

Culíky, dredy i rasta copánky. Pilotům RAF jsou povoleny nové účesy

Novinky, Matěj Pálka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pryč jsou doby, kdy bylo přesně definováno, jaký účes mají mít piloti britského Královského letectva. Od nynějška můžou mít na hlavě, jak by řekl rozhodčí Jiří Vodička v legendárním telefonickém rozhovoru s Ivanem Horníkem, kdejakou komedii.

Foto: Henry Browne, Reuters

Příslušníci Královského letectva mohou od nynějška nosit klidně i dredy. Ilustrační foto

Článek

Nová pravidla pro účesy příslušníků Královského letectva přicházejí jen rok poté, co poprvé ve 101 let dlouhé historii RAF umožnila svým členům, aby si nechali narůst plnovous.

Na Ruzyni si připomínají 75 let od návratu československých pilotů z Anglie

Koktejl

Královské letectvo doufá, že novou firemní kulturou v oblasti účesů do svých řad přivede rozmanitost a zvýší se počet lidí, z něhož si bude moci u náborů vybírat.

V uniformě vlasy jen pod turbanem

Za současnými změnami ohledně účesů i za těmi, které se odehrály v srpnu 2019 ohledně vousů, stojí vzdušný maršál Mike Wigston. Nová pravidla mají podle něj vyjádřit, že letectvo nezůstalo uvízlé ve dvacátém století.

Obří graffiti představuje letce RAF Kurta Taussiga

Historie

Avšak ani tato pravidla nejsou úplně bez omezení. Příslušníci a příslušnice RAF mají jasně stanoveno, jakým způsobem mají jejich účesy, plnovousy, ale i tetování a třeba oční stíny vypadat.

V uniformě by měli mít příslušníci vlasy skryté pod baretem, pokud se nevejdou pod baret, tak pod nenáboženským turbanem. Vousy by neměly přesahovat délky 25 centimetrů a měly by být čisté a upravené. I přesto se jedná, například ve srovnání například s pravidly, jimiž se musí řídit příslušníci české armády, o velice benevolentní přístup.

Reklama

Výběr článků

Načítám