Hlavní obsah

Britka otěhotněla během těhotenství

Čtyři roky se pokoušela Rebecca Robertsová se svým partnerem Rhysem Weaverem otěhotnět. Nakonec se jim to s pomocí doktorů povedlo. A to úspěšněji, než původně plánovali. Rebeca totiž otěhotněla podruhé už během těhotenství.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Britka otěhotněla během těhotenstvíVideo: AP

 
Článek

Otěhotnění ve chvíli, kdy je už žena těhotná, je extrémně vzácné, zvláště u lidí. Tomuto jevu se říká superfetace, nebo také přeoplodnění, jedná se o vznik embrya po oplodnění vajíčka za situace, kdy už je v děloze přítomné embryo z jiného menstruačního cyklu

V 64 letech porodila dvojčata. Odebrala jí je sociálka

Koktejl

A právě to se stalo 39leté Rebecce Robertsové. 17. září roku 2020 se jí narodila takzvaná „superdvojčata“ Noah a Rosalie. I když se děti narodily ve stejný den, počaty byly v rozpětí tří týdnů od sebe.

V nemocnici strávila matka s dětmi tři měsíce

Něco takového je u lidí extrémně vzácné a je dosud zaznamenáno jen pár případů podobných porodů. Miminka se navíc během porodu nacházejí v odlišném stádiu vývoje, což pro ně představuje zdravotní riziko.

„Bylo to neuvěřitelné, prvních čtrnáct dní byl na skenu vidět jen Noah, pak k němu přibyla Rosalie a já se ptala, jak je to možné,“ vyprávěla svým fanouškům na Instagramu Rebecca. V nemocnici zůstala po porodu až do Vánoc. Obě děti se ale mají čile k světu, a tak se právě na svátky celá rodina konečně setkala doma.

„Jsem moc šťastná, že je obě mám, i když je to tak neuvěřitelné,“ prohlásila Rebecca. Na videu, které je pořízené na konci února, je vidět, že obě děti dobře prospívají. Naštěstí. Po narození totiž Noah vážil pouhých 2,1 kg a Rosalie dokonce jen 1,1 kg.

Reklama

Výběr článků

Načítám