Hlavní obsah

Bobři připravili kanadské městečko o internet

Bez internetu se minulý víkend ocitlo kanadské městečko Tumbler Ridge čítající zhruba dva tisíce lidí. Jak zjistili pracovníci tamní telekomunikační společnosti, která síť provozuje, na vině jsou bobři, kteří si nedaleko optických kabelů postavili přehradu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když se obyvatelé městečka ležícího v pustině na západě Britské Kolumbie v sobotu ráno probudili, zjistili že jsou odstřihnuti od světa internetu. Pracovníci telekomunikační společnosti Telus následně zjistili, že došlo k přerušení optického kabelu vedoucího do města.

Když byla nedaleko místa, kde byl kabel přerušen, objevena bobří hráz, viník byl odhalen. Do kabelu se s chutí pustili hlodavci a překousali ho. Červené části krytu kabelu pak bobři využili jako stavební materiál.

Obnovit internet se podařilo za 36 hodin, vedení městečka upozornilo, že během výpadku nebyla ovlivněna hlavní infrastruktura jako policie či záchranná služba.

Bobr si postavil hráz z plastových lahví

Koktejl

„Byl to velmi vzácný a typicky kanadský výpadek,“ uvedla mluvčí Liz Sauvéová pro server CNN v narážce na to, že bobr je typickým kanadským zvířetem.

S bobřími „záškodníky“ ale mají zkušenosti i jinde. V roce 2018 se bobři postarali o blackout urského městečka na Sibiři, když pokáceli strom, který se zřítil na elektrické vedení.

Reklama

Výběr článků

Načítám