Hlavní obsah

Australan chtěl vykouřit hady, místo toho mu shořel celý dům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Majitel domu v australském Marylandu se rozhodl zatočit s hady, kteří jeho obydlí zamořili. Rozhodl se tedy, že je vykouří. Místo toho se mu povedlo dům zapálit. Přes úsilí 75 zasahujících hasičů nakonec dům lehl popelem a nešťastnému majiteli zůstaly oči pro pláč.

Foto: Montgomery County (MD) Fire & Rescue Service

Požár zachvátil dům v Austrálii, když se jeho majitel pokoušel vykouřit hady ze sklepení

Článek

K požáru, který zachvátil několikapatrový dům na Big Wood Roads v Dickersonu v Marylandu, se v 10 hodin večer 23. listopadu sjelo 75 zasahujících hasičů z města i okolí. Podařilo se jim sice zamezit tomu, aby se oheň rozšířil do okolí, ale ze stavby samotné zbyly jen ohořelé základy.

Spletl si maketu krokodýla s živým predátorem. Místo dokonalé selfie bojoval o život

Koktejl

Příčinou požáru byla snaha majitele domu zbavit se hadů, kteří zamořili jeho sklepení. Rozhodl se tedy, že je ze sklepa vykouří, a to pomocí rozžhaveného uhlí, které tam nasypal. Majitel přitom ani nekontroloval, jak se celá jeho hubící operace vyvíjí, takže si nevšiml, že dům začal hořet.

Když plameny zachvátily i přízemí, bylo už pozdě. Dům, jehož cena byla vyčíslena na 1,8 milionu australských dolarů, tedy více než 28 milionů korun, začal rychle hořet. Nakonec z něj zbyly jen ohořelé zdi a základy.

Hady nevykuřujte, nepomáhá to, varuje bioložka

Paradoxní přitom je, že hasiči našli v ohořelých troskách domu pouze jednu hadí kůži, ale naopak spousta živých hadů se vyskytovala v okolí, takže se nezvaným hostům zřejmě podařilo uprchnout a požár přežít.

Indku zabilo uštknutí kobrou. Skutečným vrahem byl manžel

Zahraniční

Podle marylandské bioložky Beth Schlimmové se občas stává, že hadi před zimou zalezou do základů a sklepení některého z domů, ale vykouření není tím nejvhodnějším způsobem, jak se jich zbavit.

Nejlepší je samozřejmě prevence, tedy zaslepení všech otvorů, kterými by se mohli hadi do domu dostat, když už se to ale stane, tak se mají volat specialisté, kteří si s odchytem umí poradit. Samotný majitel domu se k celé události odmítl vyjádřit.

Reklama

Výběr článků

Načítám