Hlavní obsah

Indku zabilo uštknutí kobrou. Skutečným vrahem byl manžel

Kérala, Indie

Uštknutí hadem není v Indii neobvyklé. Když proto 25letou Uthru našli nehybně doma v posteli, s levou rukou potřísněnou krví, vypadalo to na nešťastnou náhodu. Pitva potvrdila, že příčinou smrti bylo uštknutí vysoce jedovaté kobry indické. Jenže pozůstalým přišly okolnosti smrti podezřelé, požádali proto policii o přezkoumání případu. Šokující výsledek vyšetřování se nesmazatelně zapíše do dějin kriminalistky. Kobra byla pouze nástrojem, vrahem byl manžel.

Foto: Profimedia.cz

Kobra indická neboli brejlovec

Článek

Jak bývá v Indii zvykem, Uthra se poznala se svým partnerem 27letým bankéřem Surajem Kumarem přes zprostředkovatelskou agenturu. Svatbu měli v roce 2018, do roka se jim narodil syn.

Uthra pocházela ze zajištěné rodiny a skutečnost, že její manžel má od vztahu především finanční očekávání, vyšlo na povrch relativně rychle.

Surajovi rodiče požadovali, aby rodina synovy manželky platila za domácí spotřebiče, auto, nábytek, rekonstrukci domu, dokonce i za vysokoškolské studium pro Surajovu sestru.

Jak daleko ale touha po bohatství může člověka zahnat, se rozhodl Suraj teprve demonstrovat.

Vražda mu vyšla až napotřetí

Podle soudních dokumentů byla Uthra poněkud mentálně zaostalá a soužití s ní začalo jejího manžela frustrovat. Rozhodl se tak matky svého dítěte definitivně zbavit.

Desítky hodin strávil na YouTube sledováním videí o nebezpečných hadech, aby se je naučil efektivně ovládat. V únoru minulého roku zakoupil od místního prodejce zmiji řetízkovou – málokterý hadí jed je takto smrtící.

Jedovatý had zabil v Indii jediným kousnutím matku i její dítě

Svět

Hada přinesl domů a položil ho na schody. Svou manželku následně požádal, aby mu vyběhla nahoru pro telefon, v naději, že na ni zmije zaútočí. Jenže Uthra nebezpečného obratlovce zpozorovala včas a přivolala pomoc.

O pár dní později se Suraj pokusil svou manželku zabít znovu a tentokrát už nenechal nic náhodě.

Namíchal své manželce do jídla sedativa, a když usnula, donutil hada bezbrannou ženu uštknout.

Foto: Profimedia.cz

Policie odvádí Suraje Kumara (v kostkované košili) k soudu.

Uthra strávila v nemocnici 52 dní. Když ji lékaři pustili, nebyla následkem jedu schopna chodit a byla připoutána na lůžko. Suraj zakoupil nového hada, kterého nechal hladovět, a připravil se udeřit potřetí.

Prozradila ho neznalost hadího chování

Nasypal manželce do džusu uspávací látku, chytil hada za hlavu a fyzicky ho přinutil k zabodnutí tesáků do manželčiny levé ruky, a to dvakrát.

Intenzivně se snažil vraždu zamaskovat, ale neznalost chování hadů ho nakonec usvědčila. Kobry zpravidla neútočí, pokud je nepřítel nevyprovokuje. Kousnutí bylo nepřirozené a navíc nedávalo smysl, že by se had do pokoje dostal nepozorovaně. V domě byl pro podobné případy nainstalován alarm.

Po několika měsících vyšetřování se nakonec Suraj Kumar přiznal. Obžalován byl z vraždy, pokusu o vraždu, pokusu o způsobení trvalé újmy a zničení důkazů. Ukázalo se, že mu pomáhala i rodina. Cílem bylo zmocnit se jmění Uthry.

13. října 2021 byl Suraj odsouzen k 17 letům odnětí svobody, plus ke dvěma po sobě jdoucím doživotním trestům a k pokutě 500 tisícům rupií (151 tisíc Kč). Jde o první případ ve státě Kérala, kdy bylo živé zvíře použito jako nástroj pro vraždu.

Reklama

Výběr článků

Načítám