Hlavní obsah

Pes bývalého prezidenta Bushe má novou práci, už složil přísahu

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Labradorský retrívr Sully, který se stal známým díky pomáhání exprezidentovi Spojených států Georgi Bushovi staršímu, už má nové zaměstnání. Dvouletý pes bude sloužit podle Bushova přání válečným veteránům, informovala agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Labrador Sully

Článek

Ve středu Sully, pojmenovaný po pilotovi letadla, jenž dokázal s dopravním letadlem přistát na řece, absolvoval slavnostní přísahu ve Walter Reed National Military Medical Center, které se specializuje na pomoc válečným veteránům.

Sully tak naplní přání bývalého majitele, aby pomáhal vysloužilým vojákům při terapiích. George H.W. Bush zemřel 30. listopadu minulého roku.

Popularitu si pes vysloužil zejména díky fotografii, na které leží u rakve prezidenta přikryté americkou vlajkou. Labrador se poté účastnil i prezidentova pohřbu.

Foto: Kancelář George H.W. Bushe

Labrador Sully doprovází prezidentovu rakev.

Sully nyní bude mít na starost zejména péči o vysloužilé a zraněné vojáky, jejich rodiny a příbuzné. K tomuto účelu dostal stejně jako jeho psí kolegové speciální uniformu.

Reklama

Výběr článků

Načítám