Hlavní obsah

Mise u konce. Labrador zemřelého exprezidenta Bushe střeží jeho rakev

Novinky, nčs
Washington

Pes, nejlepší přítel člověka. Známé přísloví potvrzuje i labradorský retrívr, jenž byl zachycen na snímku s rakví bývalého prezidenta USA George H. W. Bushe, který v pátek zemřel. Labrador Sully pomáhal prezidentovi jako asistenční pes.

Foto: Kancelář George H.W. Bushe

Labrador Sully doprovází prezidentovu rakev.

Článek

Fotku Sullyho ležícího před rakví s americkou vlajkou na Twitter nahrál prezidentův mluvčí Jim McGrath s popiskem „Mise u konce”. Příspěvek na sociální síti se stal místem, kde lidé oceňují zejména loajalitu, kterou pes projevuje i po prezidentově smrti.

Dvouletý labrador, pojmenovaný po pilotovi Chesleym „Sullym” Sullenbergerovi, jenž dokázal v roce 2009 přistát s dopravním letadlem na řece Hudson, byl asistenčním psem bývalého prezidenta Bushe od června tohoto roku. Mimo jiné dokázal svému pánovi, který se v posledních letech pohyboval na invalidním vozíku, otevřít dveře či přinést zvonící telefon.

George H. W. Bush na společné fotce se Sullym a bývalým prezidentem USA Billem Clintonem. 

Prezidentova rakev, kterou Sully doprovází, je na cestě z Texasu do Washingtonu D.C., kde zůstane do středy. Poté se leteckým speciálem nazvaným Special Air Mission 41, odkazujícím na památku 41. prezidenta Spojených států, vrátí zpět do Texasu, kde bude Bush pochován.

Sullyho již brzy čeká další práce. Stane se psem pomáhajícím při terapiích zraněných amerických vojáků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám