Hlavní obsah

Žena dostala za jízdy záchvat, osmiletý syn odstavil auto do bezpečí

Novinky, tcs

Osmiletý Brit Ben Hedges zachoval obrovskou porci duchapřítomnosti, když jeho matka Lauren dostala za volantem vozu jedoucího stokilometrovou rychlostí záchvat a omdlela. Chlapec popadl volant a auto v klidu navedl mimo silnici.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Sedmadvacetiletá pedagogická asistentka projížděla v pondělí 3. prosince odpoledne po silnici A120 nedaleko Colchesteru v hrabství Essex, když dostala záchvat a omdlela. O události informoval deník Daily Mail.

„Když záchvat začal, jen jsem pevněji sevřela volant,“ uvedla Lauren pro BBC. Žena zřejmě chtěla vůz odstavit sama, ale už to nestihla. Ruce ji neposlouchaly a autem zavadila o středová svodidla. Následně omdlela a hlava jí bezvládně dopadla na volant.

Osmiletý Ben sedící na sedadle spolujezdce naštěstí zachoval duchapřítomnost a rychle popadl volant. Zapnul výstražné blinkry a auto bezpečně odstavil za krajnicí. Následně se Ben pokusil sám zavolat matčiným mobilem pomoc, ale v tu chvíli už u něj zastavilo několik aut a řidiči přivolali záchranku.

Zhruba po pěti až deseti minutách se Lauren probrala a byla převezena do nemocnice na vyšetření. „Jsem na něj tak pyšná,“ uvedla pro Daily Mail. „Jsem stále v šoku z toho, že věděl, co dělat,“ dodala. Byl to její první takový záchvat v životě. Doktoři zatím nepřišli na to, co jej způsobilo, a žena zatím zpátky za volant nemůže.

Lauren je teď ale hlavně šťastná, že její syn dokázal zabránit vážné nehodě. Ben si prý ani neuvědomuje, že udělal něco výjimečného. „Řekl, že jenom udělal to, co musel, jinak že bychom zemřeli,“ uvedla pyšná matka.

Reklama

Výběr článků

Načítám