Hlavní obsah

Noční můra arachnofobů: Američanka našla v balení hroznů černou vdovu

Najít v jídle snovačku jedovatou, známou též pod názvem černá vdova, by vylekalo snad každého. Malý pavouk je totiž natolik jedovatý, že jeho kousnutí může člověka i usmrtit. Laurie Fitzgeraldová z amerického Branfordu v Connecticutu našla tohoto tvora v hroznovém víně. Kousnutí však naštěstí stačila předejít, píše server WNBC.

Foto: Profimedia.cz

Snovačka jedovatá

Článek

Fitzgeraldová si balení hroznů koupila v jednom z městských obchodů. Když si pak doma na ovoci spolu se svým jedenáctiletým synem pochutnávala, orosilo se jí rázem čelo.

Mezi plody vinné révy se totiž nacházel malý pavouk, konkrétně snovačka jedovatá, jejíž jed je vysoce jedovatý. Přímému styku s pavoukem se naštěstí oba stihli vyhnout.

„To člověka znervózní. Říkáte si, odkud ty hrozny asi dováží,“ řekla serveru WNBC Fitzgeraldová. Server uvádí, že ovoce pocházelo od společnosti sídlící v Kalifornii.

Prostě příroda...

Obchod, v němž balení hroznů žena koupila, jí poskytl odškodné v podobě částky ve výši dvojnásobné hodnoty hroznů.

„Naši zaměstnanci i pěstitelé hroznů dělají vše pro to, aby se pavouci do balení nedostali. Navzdory vynaloženému úsilí je však možné, že se tam pavouk přece jenom dostane, neboť je součástí přírody,“ uvedl obchod ve svém prohlášení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám