Hlavní obsah

Dvouleté holčičce se na hodinu zastavilo srdce, přesto se jako zázrakem zotavila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teprve dvouletá dívka z australského North Richmondu ležícího západně od Sydney se rodičům v pátek zatoulala a upadla do řeky. Její bezvládné tělo našli až po několika minutách. Lékaři nevěřili, že přežije, holčička se však jako zázrakem zotavila a je mimo ohrožení života. O dramatické události informoval deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když matka malé Lily Crossové vyměňovala plenky svému druhému dítěti, holčička využila chvilkové nepozornosti a zahradou proklouzla do přilehlého městského parku. Za malý okamžik rodiče začali Lily pohřešovat. Po asi patnáctiminutovém pátrání, kterého se kromě vystrašených rodičů zúčastnili i sousedé a kolemjdoucí, nalezl jeden z mužů bezvládné tělo holčičky plavat obličejem dolů v řece.

Dítě bylo údajně celé modré a nejevilo žádné známky života. Otec společně s mužem, který holčičku nalezl, ihned zahájil resuscitaci a zavolal záchranku. Když záchranáři přijeli, pokračovali s oživováním dítěte. „Už jsme to chtěli vzdát, když se na ultrazvuku rázem objevil záblesk srdečního tepu,“ prozradil doktor Chris Cheeseman, podle kterého byla činnost srdce zastavena po dobu jedné hodiny.

Lékaři jí dávali minimální šance

Navzdory tomu však lékaři rodičům vysvětlili, že jejich dcera je v kritickém stavu a má jen malou naději na záchranu. „Když jsme dorazili do nemocnice, lékaři si mysleli, že přežije jen několik hodin,“ popsal deníku The Herald Sun otec holčičky Michael Cross.

O necelý týden později je Lily ve stabilizovaném stavu a předpokládá se, že se kompletně uzdraví. „Jsem absolutně ohromen, že se z toho holčička dostala,“ řekl doktor Cheeseman. Rodiče Lily nyní vyzývají všechny rodiny, aby se ujistily, že jsou jejich pozemky dostatečně zabezpečené a aby se naučily správně resuscitovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám