Hlavní obsah

Lidé měli v letadle překvapivého spolucestujícího

Novinky, Barbora Sirová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Let z Atlanty do Washingtonu, D. C., měl být pro všechny pasažéry celkem rutinní záležitostí. Na pravidelné lince společnosti Delta Airlines ale všechny čekalo velké překvapení. Ve stejný den, 8. června, s nimi totiž do hlavního města USA cestoval bývalý prezident Spojených států Jimmy Carter.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bývalý americký prezident Carter si v letadle potřásl rukou se všemi cestujícímiVideo: Reuters

 
Článek

„Když lidé začali s tím, že je s námi na palubě, měl jsem za to, že si ho s někým pletou. Když pak začal procházet uličkou a potřásal si s každým rukou, vůbec jsem tomu nemohl uvěřit,“ popsal svůj zážitek jeden z cestujících James Parker Shefield.

Podle deníku Atlanta Journal-Constitution nejde v Carterově případě o nic neobvyklého. Pozdravit se osobně se všemi pasažéry v letadle má prý dlouhodobě ve zvyku.

„To, že si potřese rukou se všemi spolucestujícími, je velkolepé gesto, které je v souladu s jeho vytrvalou prací ve službách veřejných zájmů a filantropie,“ řekl Morgan Durrant, mluvčí letecké společnosti Delta.

Jimmy Carter, 39. prezident Spojených států, byl ve funkci v letech 1977 až 1981. Za jeho největší úspěchy je považováno například zprostředkování mírové dohody mezi Egyptem a Izraelem roku 1979. Krátce po ní se stal Egypt první arabskou zemí, která oficiálně uznala židovský stát. Během Carterovy vlády nevedly USA žádnou válku.

Po opuštění prezidentského úřadu se bývalý prezident věnoval především charitě a podílel se na mírovém řešení některých dalších konfliktů. Roku 2002 obdržel za svou práci Nobelovu cenu za mír.

Reklama

Výběr článků

Načítám