Hlavní obsah

Bankovní lupič zapomněl v taxi půlku lupu i s doklady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spílat jen sobě může bankovní lupič ve Filadelfii na východě Spojených států, který se hned druhý den po loupeži ocitl za mřížemi. Nejprve se sám propustil z odvykací kliniky, pak vyloupil banku a zmizel v taxi, kde ovšem zapomněl tašku, peníze i doklady.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pětadvacetiletý Jamal Goodwin si podle místní policie vypsal propouštěcí dokumenty z odvykací kliniky. Na ně pak načmáral výhrůžný vzkaz jako instrukci pro pokladníka při přepadení banky, kam se vzápětí nechal odvézt taxíkem. Z místa činu i s lupem ve výši 5110 dolarů (asi 130 000 Kč) prchl opět za pomoci taxi.

Chyba se ale podle policejních expertů přece jen vloudila: v autě zapomněl sportovní tašku s 2700 dolary (asi 69 000 korun), vlastní peněženkou i řidičským oprávněním a další identifikační průkazkou. Ve voze zůstaly i dvě mikiny, které měl oblečeny podle svědků při loupeži, jakož i zdravotní dokumentace na jeho jméno, u které ovšem chyběl kus papíru. Na toto místo přesně zapadal útržek, na který lupič napsal pokladníkovi přepadené banky, že má zbraň a chce peníze.

Lupič také použil k cestě do banky i z banky stejné taxi, jehož řidič si vzpomněl, kde zákazník vystoupil. Když policisté podezřelého dopadli, měl u sebe heroin, kokain a už jen asi tisícovku dolarů pocházejících z loupeže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám