Hlavní obsah

Zloděj na Zlínsku kradl na balkónech. Řízky si nechal, husu prodal kolemjdoucímu

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Pokud budou policisté na Zlínsku rekapitulovat letošní kuriózní případy krádeží, určitě se na přední místo zařadí právě vyšetřovaná krádež ze dvou balkónů v Brumově-Bylnici. Zloděj ukradl čerstvě upečenou husu a od sousedů ještě usmažené řízky z kapra.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Zloděj po štědrovečerní večeři vyšplhal nejprve na jeden z balkónů v prvním patře a ukradl z něj dva nerezové hrnce. V jednom z nich se chladila čtyřkilová husa ke svátečnímu obědu. Husa zřejmě lapkovy touhy neuspokojila, protože přelezl ještě na vedlejší balkón, odkud odcizil několik usmažených řízků z kapra,“ informovala ve středu mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

„Prověřováním zjistili, že zloděj nelenil a husu hned po krádeži prodal za 100 korun kolemjdoucímu a ten ji prodal za stejnou cenu svému kamarádovi, který bydlí ve stejném domě jako muž, který o husu přišel,“ doplnila pikantní podrobnosti mluvčí.

„Případ prověřujeme jako přestupek proti majetku. Pětatřicetiletý zloděj, který je policistům dobře známý, způsobil škodu ve výši 2700 korun a hrozí mu tak ve správním řízení několikatisícová pokuta,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám