Hlavní obsah

Přívěs kamiónu zůstal viset v dálniční tabuli

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Houston

Na dálnici v americkém Texasu se v úterý odehrála bizarní nehoda. Přívěs nákladního vozu se za záhadných okolností zvedl do vzduchu a vzpříčil se v informační tabuli nad silnicí. Zůstal tam téměř kolmo k silnici viset a daný úsek dálnice musel být přes celou noc uzavřen.

Článek

Všechny hlavní pruhy mezistátní dálnice I-45 ve směru na sever byly v okolí Houstonu v Texasu až do středečního rána uzavřeny poté, co se v úterý kolem 17:30 přívěs nákladního vozu z nepochopitelného důvodu nadzvedl a zasekl o ceduli dopravního značení. Tahač se od přívěsu oddělil a zastavil až o kus dál. Všude kolem přitom vytékala brzdová kapalina.

Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Přívěs byl ze silnice odstraněn už v úterý kolem deváté hodiny večer, když pracovníci texaského dopravního oddělení použili dva 45metrové jeřáby, aby sundali ceduli nad silnicí, uvedl deník Houston Chronicle.

Příčina nehody zatím není známa

Houstonská policie příčinu nehody vyšetřuje. Podle všeho nebyl řidič nákladního vozu žádným způsobem intoxikován. Každopádně však bude předvolán k soudu. Způsobená škoda byla vyčíslena až na 100 000 dolarů (1 670 000 korun) a řidič by za ní mohl nést plnou zodpovědnost.

„Zatím nevíme, zda došlo k technické závadě, nebo k lidskému selhání,“ uvedl pro deník Houston Chronicle kapitán Charles Vasquez z oddělení houstonské policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám