Hlavní obsah

Windows 8 prodeje netrhají, sedmičky šly na odbyt lépe

Americký softwarový gigant Microsoft prodal za zhruba 15 měsíců od uvedení na trh více než 200 miliónů licencí na svůj nejnovější operační systém Windows 8. Oznámila to marketingová ředitelka podniku Tami Rellerová. Tempo prodeje však zaostává za předchozím systémem Windows 7, který během prvního roku dosáhl 240 miliónů prodaných licencí.

Ukázka Windows 8.1 Video: Microsoft

 
Článek

Relativně pomalý prodej Windows 8 podle agentury Reuters odráží současný pokles poptávky po osobních počítačích, který je důsledkem přechodu uživatelů k chytrým mobilním telefonům a počítačovým tabletům.

Microsoft vrhl osmičky na trh předloni v říjnu s nadějí, že oživí trh s osobními počítači. Kvůli tomu dokonce nabídl majitelům starších Windows přechod na novější verzi za necelých 800 Kč. [celá zpráva]

Podle údajů společnosti NetMarketShare nyní Windows 8 používá pouze zhruba 11 procent uživatelů osobních počítačů. Téměř polovina zůstává u Windows 7 a téměř 30 procent stále používá více než deset let starý systém Windows XP.

Mezi nejzásadnější vylepšení osmiček patří například možnost odemykání uživatelského účtu pomocí obrázku, vylepšené aktualizace či výrazně nižší nároky na operační paměť. Přehled dalších zajímavých změn v operačním systému Windows 8 naleznete zde.

Loni Microsoft vydal velkou aktualizaci, která do systému přidává další funkce. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Satya Nadella je novým šéfem Microsoftu

Společnost Microsoft v úterý oznámila, že již vybrala nástupce Steva Ballmera. Šéfem amerického softwarového gigantu se stane Satya Nadella, který již nyní...

Výběr článků

Načítám