Hlavní obsah

Microsoft ukončí od pátku nabídku levných Windows 8

Novinky, mif

Společnost Microsoft o půlnoci ze čtvrtka 31. ledna na pátek 1. února ukončí nabídku zvýhodněného přechodu na nový operační systém Windows 8. Cena osmiček by tak mohla narůst až o tři tisíce korun, jak naznačují informace zveřejněné zástupci softwarového giganta pro americký trh.

Foto: Microsoft

Zvýhodněný upgrade na Windows 8 je možné využít jen do konce ledna

Článek

Zvýhodněné nabídky mohou až do čtvrteční půlnoci využít uživatelé, kteří vlastní některou z posledních tří generací operačního systému Windows, konkrétně verzi XP, Vista či 7. Za upgrade zaplatí 29,99 eur (780 Kč).

Jak výrazně se cena nejnovějšího operačního systému od Microsoftu na tuzemském trhu zvýší, zatím není známo. Oznámeny byly pouze oficiální nabídky pro americký trh. Lze ale předpokládat, že cenový skok bude velice podobný.

Upgrade na Windows 8 Pro bude v USA od února v on-line distribuci i u maloobchodních prodejců zpoplatněn částkou 199,99 USD (3850 Kč). Za základní verzi osmiček pak zájemci zaplatí sumu 119,99 USD (2300 Kč). Nárůst ceny je tedy o více jak tři tisíce korun, neboť v rámci akce zákazníci získali za zvýhodněnou cenu verzi s přídomkem Pro.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám