Hlavní obsah

Xiaomi pokořilo v prodejích Apple, dodávky mobilů vzrostly téměř o polovinu

Novinky, huj

Celá řada výrobců chytrých telefonů hlásí v době koronavirových opatření klesající poptávku. Překvapivě to není problém čínského podniku Xiaomi, který dokonce překonal očekávání analytiků. Dodávky chytrých telefonů rostly meziročně o rekordních 45 procent, a to nejen v domovské Číně, ale také v Evropě. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 10 Pro

Článek

Vysoký odbyt se pozitivně podepsal i na finančních výsledcích tohoto čínského podniku. Ve třetím čtvrtletí díky prudkému růstu prodejů se čistý zisk zvýšil o 19 procent na 4,1 miliardy jüanů (téměř 14 miliard Kč). Analytici přitom ještě před zveřejněním hospodářských výsledků odhadovali zisk ve výši pouze 3,3 miliardy jüanů.

Podle poradenské společnosti Canalys se dokonce společnost Xiaomi vyhoupla s 47 miliony prodaných přístrojů na třetí příčku nejpopulárnějších výrobců chytrých telefonů. Přeskočila tak konkurenční společnost Apple.

Zájem o špičkové iPhony neutichá. Vánoční dodávky jsou v ohrožení

Mobil

Lze ale předpokládat, že Apple v nadcházejícím čtvrtletí značně posílí. Aktuálně totiž uvedl na trh úplně novou generaci iPhonů s číslovkou 12 v názvu. A zájem je především o pokročilejší modely se slůvkem Pro v názvu tak vysoký, že jsou v obchodech beznadějně vyprodané.

Pro úplnost dodejme, že první místo patří jihokorejskému Samsungu a druhé čínskému podniku Huawei.

Představení chytrého telefonu Apple iPhone 12 ProVideo: archív výrobce

Představení chytrého telefonu Apple iPhone 12Video: archív výrobce

Špičkové modely stáhli z prodeje

Nebývalý zájem o mobily od Xiaomi je patrný prakticky celý rok. Například letos před prázdninami byla poptávka po vlajkových lodích tohoto výrobce tak vysoká, že výrazně převyšovala výrobní kapacity. Xiaomi kvůli tomu modely Mi 10 a Mi 10 Pro stáhlo úplně z evropského trhu a nabízelo je pouze v domovské Číně.

Opět do prodeje se dostaly až letos před Vánocemi, a to ještě s atraktivnější cenovkou. Případní zájemci za Mi 10 Pro s 256GB úložištěm zaplatí 23 990 Kč, původně to přitom bylo 27 990 Kč. Ceny levnějšího provedení Mi 10 startují na 16 990 Kč, což platí pro variantu se 128GB úložištěm. V létě se přitom za tuto verzi platilo 21 990 Kč. V prodeji je také Mi 10 s 256GB úložištěm a cenovkou 22 990 Kč.

Více se o obou telefonech od Xiaomi dozvíte v našem dřívějším článku:

Nejlepší mobily od Xiaomi se v tichosti vrátily do obchodů

Mobil
Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 10 Pro

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám