Hlavní obsah

T-Mobile začal rozdávat neomezená data zadarmo. Ale jen přes léto

Novinky, Lenka Zoulová

V pátek odstartovala očekávaná nadílka společnosti T-Mobile, díky které si mohou zákazníci tohoto operátora užívat přes celé léto neomezený internet zadarmo. Internetový balíček je k mání i v zahraničí, byť v rámci Evropské unie uplatní T-Mobile datový limit.

Foto: Muhammad Hamed, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Pro využití internetu zadarmo přes léto stačí mít nainstalovanou aplikaci Můj T-Mobile. V ní se objeví automaticky od pátku nabídka nazvaná Neomezená data. Pokud lidé kliknou na volbu aktivovat, mohou si bezplatné internetové připojení užívat až do konce srpna.

Zajímavé na akci je především to, že neomezená data nebude T-Mobile nijak zpomalovat. V tuzemsku je přitom zaběhnutou praxí, že operátoři u celé řady nabízených tarifů poskytují sice neomezené množství dat, ale uživatelé se musí smířit s pomalejšími datovými přenosy. Skutečně neomezená data jsou za tučný příplatek.

V podstatě jediným omezením tak bude v případě letní akce použití internetu v zahraničí. V rámci Evropské unie sice bude bezplatný datový balíček také fungovat, ale bude omezen spotřebou dat, konkrétně bude k dispozici 9,5 GB pro rezidentní zákazníky a firmy a 4,26 GB pro majitele předplacených Twist karet.

Ve znamení olympijských her

Sportovní léto, jak akci s neomezenými daty operátor pojmenoval, si mohou aktivovat majitelé předplacených karet i rámcových smluv. Zástupci T-Mobilu se netají tím, že chtějí Česko touto akcí rozpohybovat.

„Strávili jsme půl druhého roku v online prostředí a naše děti v intenzivní společnosti displejů a obrazovek. Proto jsme se rozhodli Českou republiku vyzvat k aktivitě. Tak jako jsme ji přede dvěma roky rozdatovali, chceme ji letos rozpohybovat,“ prohlásil Michal Podlucký, ředitel segmentu rezidentních zákazníků T-Mobilu.

T-Mobile zařadil vyšší rychlost, optický internet výrazně zrychlil

Internet a PC

Narážel přitom na to, že letošní léto bude ve znamení olympijských her. „S neomezenými daty z našeho nejnovějšího Sportovního balíčku tak můžeme v létě všichni sportovat, ukládat si nebo sdílet data o našich aktivitách a zároveň nám neunikne žádné z našich želízek v tokijském ohni. S mobilními daty bude mít každý svou sportovní apku po ruce a věřím, že se nejen díky olympiádě v létě všichni vrátíme do formy,” konstatoval Podlucký.

T-Mobile nabízel neomezený internet zadarmo přes léto i v minulých dvou letech. Předloni byl zájem ze strany zákazníků tak vysoký, že v některých prodejnách byly předplacené karty zcela vyprodány. Lidé si totiž SIM od T-Mobilu pořídili klidně jen kvůli tomu, aby mohli být přes léto zadarmo on-line.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Drahé tarify? Politici si myjí ruce

Mobilní data u tuzemských operátorů jsou nadále neúměrně drahá, ukazuje porovnání s ostatními evropskými zeměmi. Podle politiků ale už není jiné cesty, než aby...

Výběr článků

Načítám