Hlavní obsah

T-Mobile má výpadek systémů. Požadavky zákazníků nevyřizuje druhý den

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Už druhý den se T-Mobile potýká s výpadky interních systémů. Kvůli tomu nejsou dostupné některé služby na webových stránkách operátora, nefungují ani zákaznické systémy v prodejnách, kvůli čemuž nemohou být některé požadavky vyřízeny. Volání, textové zprávy a internet nicméně fungují bez omezení.

Foto: Carlo Allegri, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Komplikace se objevily již v úterý ráno. Jiří Janeček z tiskového oddělení tehdy informoval, že problémy jsou technického rázu. Výpadek způsobil pád diskového pole, situace měla být podle původního plánu napravena do úterních 15:00.

Tak se ale nestalo a problémy růžového operátora přetrvávají i v úterý. „Neradi zkoušíme vaši trpělivost, ale zrovna teď naše interní systémy nefungují, jak mají. Proto vás kolegové na Zákaznickém centru a prodejnách v tuhle chvíli bohužel nemůžou obsloužit,“ uvedli zástupci T-Mobilu na Facebooku.

Foto: mif, Novinky

Informace o výpadku v aplikaci mobilní Můj T-Mobile

Zákazníci tak mohou narazit na nedostupnost obslužných kanálů – infolinky, zákaznických systémů na prodejnách, samoobsluhy a aplikace Můj T-Mobile.

„Na odstranění problému, jež nastal v hradeckém datovém centru, se intenzivně pracuje. Plné obnovení všech dotčených služeb vyžádá několik desítek hodin, ale již během předchozích hodin se již podařilo některé služby obnovit a my uděláme vše proto, abychom závadu odstranili v nejkratším možném termínu. Všem zákazníkům se omlouváme za vzniklé problémy a děkujeme za trpělivost,“ uvedla ve středu odpoledne na dotaz Novinek mluvčí T-Mobilu Martina Kemrová.

Je však nutné zdůraznit, že výpadek se netýká služeb. Telefonovat i posílat zprávy mohou tedy lidé bez omezení, to platí také o mobilním a pevném internetu, stejně jako o televizním vysílání.

5G internet je v Praze a Kolíně, O2 spustilo komerční provoz

Mobil

Reklama

Související témata:

Související články

Jak funguje chytrá karanténa

Kde si včera byl a s kým? Taková otázka by teď mohla nejčastěji zaznít od epidemiologů a mediků pracujících na hygienické stanici, když se snaží dohledávat...

Výběr článků

Načítám