Hlavní obsah

Samsung neúmyslně ukázal ohebný mobil v plné kráse

Novinky, lez

Společnost Samsung několik posledních měsíců pracuje na novém ohebném smartphonu, který by mohl fungovat také jako tablet. Doposud byl k vidění pouhý prototyp, a to navíc ještě pod rouškou tmy. Nyní však jihokorejský elektronický gigant odhalil unikátního hybrida mezi mobilem a tabletem v plné kráse, ukazuje se na uniklé reklamě mapující produkty Samsungu.

BEZ KOMENTÁŘE: Reklama odhaluje ohýbací mobil od SamsunguVideo: archív výrobce

 
Článek

Samsung ukázal tajemný prototyp ohebného smartphonu už loni před Vánocemi. V celém sále se ale tehdy velmi ztlumilo osvětlení, takže z přístroje toho nešlo moc vidět – v podstatě pouze displeje. [celá zpráva]

Na internet však nyní uniklo reklamní video pro asijské trhy, ve kterém podnik ukazuje nejrůznější vymoženosti, na kterých pracuje. Především tedy chytré telefony a tablety, vidět jde nicméně například i kompaktní ultrazvuk pro smartphony či návrhářské studio složené z obřích dotykových obrazovek.

Elegantní křivky, tenká konstrukce

Patrně největší pozornost však budí ohebný hybridní smartphone, který je vidět zhruba v polovině videa. Ze záběrů je zřejmé, že už dávno nejde o žádný neohrabaný koncept, kterému bychom mohli vyčítat příliš baculatou konstrukci a nelichotivé křivky.

Foto: archív výrobce

Ohýbací smartphone v reklamě Samsungu

Ve skutečnosti jde o tenké zařízení se zaoblenými rohy a bočnicemi, které svým designem rozhodně neurazí. Krásně se také ukazuje, jak bude takový koncept použitelný v praxi.  Jde o kompaktní smartphone, který lze rozbalit, a otevřít tak větší displej pro multitasking a sledování obsahu.

Při používání aplikací je možné rozbalením přístroje hladce přejít z menšího na větší displej. Uživatelé mohou navíc brouzdat po internetu, sledovat média, být ve spojení a plnit několik úkolů naráz, aniž by jim cokoli uniklo, protože mohou současně na větším displeji používat tři aktivní aplikace.

Samsung novou technologii nazývá Infinity Flex Display. Na bližší informace o celém přístroji si však budeme muset počkat až do oficiální premiéry. Stát by se tak mohlo na nadcházejícím veletrhu MWC, který se bude konat ve španělské Barceloně na konci února.

Foto: Stephen Lam, Reuters

Novinka se otevře jako knížka

Foto: Eric Risberg, ČTK/AP

Rozevřený smartphone poslouží jako tablet

Nové uživatelské rozhraní a cena

Jisté je nicméně to, že skládací smartphone bude spolupracovat s novým uživatelským rozhraním zvaným One UI, které se snaží odbourat bariéry displejů a přinést pracovní plochu přesahující rámečky displeje.

Čistý a minimalistický design One UI umisťuje nejrelevantnější obsah ve spodní polovině obrazovky, což je přirozenější a pohodlnější v případě držení jednou rukou. Díky odstranění zbytečných a rozptylujících prvků se uživatel může lépe soustředit a rychleji se ve svém telefonu orientuje.

Podle dřívějších spekulací má první ohebný hybrid, spojující to nejlepší ze světa mobilů a tabletů, stát 1800 dolarů, tedy v přepočtu 41 000 Kč. To je však částka uvedená bez DPH a nákladů na dovoz. V konečném důsledku se tak novinka patrně přehoupne přes pomyslnou hranici 50 tisíc korun. [celá zpráva]

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám