Hlavní obsah

Realme láká na designový smartphone. Nabídne solidní výkon

Značka Realme se na tuzemském trhu prosadila v posledních měsících především cenově dostupnými modely, které nabízely nadprůměrnou výbavu. Nyní se však snaží zaujmout i výkonnějšími a designovými modely. Přesně takový je Realme GT Master Edition, který míří na tuzemský trh.

Foto: archív výrobce

Realme GT Master Edition

Článek

Byla to právě společnost Realme, která zkraje letošního roku přinesla na český trh jako první výrobce 5G telefon s cenovkou pod pět tisíc korun. V červnu se pak ukázal model Realme 5G, který byl cenově nejdostupnějším smartphonem s extrémně výkonným čipsetem Snapdragon 888, aktuálně je k mání za 11 490 Kč.

Souboj o nejlevnější 5G smartphone, ceny spadly pod 5000 Kč

Mobil

Jak již samotný název napovídá, Realme GT Master Edition je novou edicí gétéčka. Proti němu sází především na designový háv, za kterým stojí známý japonský průmyslový designér Naoto Fukasawa. I díky němu telefon získal prestižní ocenění iF Design Award.

Záda telefonu nejsou hladká, jak bývá zvykem, ale svým designem připomínají kufr. „Chtěl jsem navrhnout telefon pro všechny lidi. A zejména ty, kteří jsou pozitivní, aktivní a plní života,“ prohlásil Fukasawa.

Foto: archív výrobce

Realme GT Master Edition a Realme GT

Zdůraznil, že při tvorbě návrhu se inspiroval „cestováním, které je především pro mladé lidi velkou zálibou“. Netradiční zadní strana je vyrobena z měkké kůže. Zajímavostí je, že tento prvek je stoprocentně veganský, šetrný k životnímu prostředí a pochází z etických zdrojů.

Přístroj je ve srovnání s vrcholným gétéčkem trochu pomalejší, neboť byl čip Snapdragon 888 nahrazen modelem Snapdragon 778G. I ten má ale dostatek výkonu pro plynulý chod aplikací a moderních her.

Displej potěší hráče

Obrazovka nabízí úhlopříčku 6,4 palce a rozlišení 2400 x 1080 obrazových bodů, obnovovací frekvence je 120 Hz, což je pro hry ideální. Přímo v displeji je integrována čtečka otisků prstů. Novinka se bude nabízet v kombinaci 6 GB + 128 GB a 8 GB + 256 GB.

Vepředu je umístěna 32MPx selfie kamera, vzadu je pak trojitý fotoaparát v kombinaci 64 Mpx (f/1,8) + 8 Mpx (f/2,3) + 2 Mpx (f/2,4). Telefon podporuje 5G a láká na rychlé 65W dobíjení, baterie má kapacitu 4300 mAh. Vše pracuje pod operačním systémem Android 11.

Realme GT Master Edition bude k mání od 13. září v barvách Luna White, Cosmos Black a Daybreak Blue za cenu 8999 Kč. Verze s větší operační pamětí a větším úložištěm pak vyjde na 10 499 Kč. V rámci předobjednávky jsou ale obě provedení o tisícovku levnější.

Foto: archív výrobce

Realme GT Master Edition

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Levný mobil od Realme dostal solidní výbavu

Krátce před Vánocemi se v Česku začal prodávat nový chytrý telefon Realme 7i, který je nejlevnějším přírůstkem do sedmičkové řady tohoto výrobce. Navzdory...

Evropskému trhu se smartphony kraluje Xiaomi

Na evropském trhu se smartphony se ve druhém čtvrtletí nejvíce dařilo čínské společnosti Xiaomi. Té totiž patří v prodejích chytrých telefonů absolutní...

Výběr článků

Načítám