Hlavní obsah

Levný mobil od Realme dostal solidní výbavu

Novinky, Lenka Zoulová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krátce před Vánocemi se v Česku začal prodávat nový chytrý telefon Realme 7i, který je nejlevnějším přírůstkem do sedmičkové řady tohoto výrobce. Navzdory atraktivní cenovce ale přináší tento přístroj minimum kompromisů, výbava je v dané cenové třídě nadprůměrná.

Foto: archív výrobce

Realme 7i

Článek

V obchodech se Realme 7i nabízí za 4299 Kč. Platí to přitom pro obě barevná provedení zvaná Victory Blue a Glory Silver. Přestože jsou záda telefonu plastová, působí naživo poměrně luxusním dojmem. Obě barevná provedení totiž vrhají odlesky do tvaru písmene V.

Patrně největší chloubou telefonu je obří akumulátor s kapacitou 6000 mAh. Díky tomu by měla být výdrž zhruba dvakrát delší než v případě stejně drahých konkurentů. Hledat nabíječku tak majitelé budou muset při běžném použití až třetí den.

Foto: archív výrobce

Realme 7i

Potěšující je, že výrobce také nezapomněl na rychlé 18W nabíjení, což není u cenově dostupných modelů vůbec obvyklé.

Displej nabízí úhlopříčku 6,5 palce a rozlišení HD+, táhne se napříč celou čelní stranou. Jemnější Full HD obrazovky jsou však výsadou až dražších modelů. V kapkovitém výřezu v horní části displeje se ukrývá přední fotoaparát s rozlišením 8 megapixelů.

Špičkový výkon a šest fotoaparátů, Realme vstupuje mezi prémiové smartphony

Mobil

Na zadní straně jsou pak fotoaparáty hned tři. Kromě hlavního 48Mpx senzoru zde nalezneme ještě 8MPx širokoúhlý objektiv a dvoumegapixelový makro fotoaparát. Na zadní straně se nachází také čtečka otisků prstů.

Telefon pohání procesor MediaTek Helio G85, jehož osm jader nabízí výkon až 2 GHz. Přístroj se nabízí v konfiguraci se 4GB operační pamětí a 64GB úložištěm, nechybí ani slot pro paměťové karty či druhou SIM kartu.

Foto: archív výrobce

Realme 7i

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám