Hlavní obsah

Půjde po krku iPhonům. Samsung ukáže nové vlajkové lodi

Novinky, Lenka Zoulová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung tento týden rozeslala do médií pozvánku na tiskovou konferenci, která se bude konat příští týden ve čtvrtek. Na ní by se dle očekávání měly ukázat nové prémiové telefony tohoto výrobce, které budou konkurovat poslední generaci iPhonů od Applu.

Pozvánka na premiéru chytrých telefonů SamsungVideo: archív výrobce

 
Článek

Samsung zpravidla ukazuje své vlajkové lodi mezi chytrými telefony zpravidla až v únoru, krátce před největším mobilním veletrhem MWC ve španělské Barceloně. Letos je ale vše jinak, kvůli pandemii koronaviru se MWC posunulo až na červen.

Patrně i kvůli tomu se Samsung rozhodl, že nebude na nic čekat a velkou tiskovku naplánoval již na čtvrtek 14. ledna. Uskuteční se od 16 hodin středoevropského času. Novinky.cz nabídnou z akce živý přenos a o jednotlivých novinkách budou informovat formou on-line reportáže.

Nejde přitom o první představovačku novinek, kterou jihokorejský elektronický gigant letos uspořádal. Už tento týden byly k vidění nové televizory pro rok 2021.

Extrémně tenké a stylové. Takové jsou televizory Samsungu pro rok 2021

Hardware

Záznam: Představení nových televizorů SamsungVideo: Samsung

Co umí nejlepší mobily od Samsungu

V loňském roce ukázal Samsung hned tři prémiové smartphony řady S. Model Galaxy S20 nabízí 6,2palcový displej. Větší bratříček Galaxy S20+ má pak 6,7palcovou obrazovku. To nejlepší ve stávající nabídce pak nabízí Galaxy S20 Ultra, který disponuje 6,9palcovou úhlopříčkou. Rozlišení je ve všech provedeních Quad HD+.

Vedle hlavního senzoru mají všechny tři telefony na zadní straně také teleobjektiv, širokoúhlý objektiv a ultraširokoúhlý objektiv. Mezi jednotlivými fotoaparáty je možné dle libosti přepínat.

Smartphony řady Galaxy Note20 naživoVideo: Novinky

Chytrý telefon Galaxy S20 Ultra od společnosti SamsungVideo: archív výrobce

Všechny modely jsou navíc připraveny na éru 5G, je s nimi tedy možné přijímat nejnovější generaci mobilního internetu. Ta je však v České republice dostupná jen v několika městech.

Samsung věří, že všechny novinky poslouží také jako „kapesní konzole“. Řada Galaxy S20 nabízí displej s technologií 120 Hz, díky čemuž umožňuje velmi plynulé překreslení pohybu. Rozdíl by měl být znát především v rychlých on-line akcích, jako jsou Fortnite či PUBG Mobile.

Foto: archív výrobce

Smartphone Galaxy S20 Ultra

Foto: archív výrobce

Smartphone Galaxy S20 Ultra

Foto: archív výrobce

Všechny tři loňské top modely vedle sebe – zleva Galaxy S20, Galaxy S20+ a Galaxy S20 Ultra

Reklama

Související témata:

Související články

Špičkové mobily zlevnily o tisíce korun

Výrazně ušetřit je nyní možné při nákupu prémiového chytrého telefonu. Kromě vánočních slev své udělaly samozřejmě také povánoční výprodeje. Všechny nabídky...

Výběr článků

Načítám