Hlavní obsah

Nový iPhone SE je levnou vstupenkou do světa nakousnutého jablka

Novinky, Lenka Zoulová

Před letošními Vánocemi se nejvíce mluví o čtyřech iPhonech s číslovkou 12 v názvu, z nichž dva jsou beznadějně vyprodané. Nejsou to ale přitom jediné jablečné smartphony, které stojí za pozornost. Zajímavou volbou může být také iPhone SE, který představuje levnou vstupenku do světa iOS, tedy do mobilní platformy od společnosti Apple.

Chytrý telefon Apple iPhone SEVideo: archív výrobce

 
Článek

Zatímco všechny nové iPhony 12 se nabízejí za částky přesahující hranici 20 tisíc korun, novinka z první poloviny letošního roku je citelně levnější. Po příchodu dvanáctek navíc iPhone SE ještě citelně zlevnil.

Ceny tak podle nákupního rádce Zboží.cz startují na 10 222 Kč, zatímco ještě před dvěma měsíci se tento model nabízel od 12 960 Kč. Slevy jsou patrné také u dražších provedení s větší kapacitou paměti, byť nejsou již tak markantní.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone SE (2020)

Tak nízkou cenu může Apple nabídnout, protože do staršího těla umístil nové výkonné součástky. Právě proto vypadá novinka jako iPhone 8, ale uvnitř má stejný procesor jako nejlepší iPhone 11 Pro, tedy konkrétně Apple A13 Bionic.

Ústupky se ale najdou také. Místo velkého OLED panelu, který zakrývá celou čelní stranu, má tak novinka pouze 4,7palcový Retina displej s velkými rámečky nad a pod displejem. Na druhou stranu díky tomu se na čelní stranu vešla čtečka otisků prstů Touch ID, kterou jedenáctky nemají.

Marně byste také u iPhonu SE hledali 5G konektivitu.

Nejlepší iPhony už Vánoce nestihnou

Vánoce

Potěší i rychlé 18W nabíjení, díky kterému se telefon dobije na 50 procent za pouhých 30 minut.

Konstrukce je složena z hliníku a odolného skla, výrobce láká i na voděodolnost. Pod hladinou je iPhone SE možné používat po dobu 30 minut až v hloubce jednoho metru. Proti dražším jedenáctkám si pohoršily fotoaparáty, na přední i zadní straně je totiž po jednom objektivu.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone SE (2020)

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám