Hlavní obsah

Nejlepší iPhony už Vánoce nestihnou

Novinky, huj

Nové iPhony 12 Pro a 12 Pro Max se vyprodaly prakticky okamžitě, jak se v listopadu začaly prodávat. A už na konci minulého měsíce bylo nejisté doručení dalších modelů před Vánocemi. Nyní přiznal i samotný Apple, že nápor ze strany zákazníků je tak velký, že aktuálně přijaté objednávky již nezvládne před Štědrým dnem doručit.

Představení chytrého telefonu Apple iPhone 12 ProVideo: archív výrobce

 
Článek

Do Štědrého dne zbývá ještě 20 dní, ale ani to není evidentně dostatečná doba, aby se stihly všechny objednávky vyřídit. Nejisté datum dodání mají i ti uživatelé, kteří objednávky uskutečnili již na konci listopadu.

Nyní již Apple oficiálně na svých webových stránkách pro český trh uvádí, že další objednávky prémiové řady iPhonů se slůvkem Pro v názvu zvládne doručit až na přelomu tohoto a nadcházejícího roku. Do Vánoc ale určitě ne.

Po nejlepším iPhonu se jen zaprášilo, je beznadějně vyprodaný

Mobil

Podobné informace lze dohledat také na stránkách některých tuzemských prodejců. Ti uvádějí, že s další dodávkou iPhonů počítají až v průběhu prvního týdne roku 2021. Bohužel to v některých případech platí také u objednávek, které byly vytvořeny ještě v průběhu listopadu.

Pokud tedy bude chtít někdo letos nadělit nejnovější iPhone pod vánoční stromek a teprve se chystá do obchodu, bude se muset spokojit s dvěma levnějšími variantami – iPhonem 12 a iPhonem 12 mini. O ty evidentně takový zájem není, neboť obě novinky mají tuzemští obchodníci skladem prakticky ve všech barvách i kapacitách úložiště.

Představení chytrého telefonu Apple iPhone 12.Video: archív výrobce

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 12.

Co novinky umí?

Jednotlivé modely se od sebe liší především velikostí obrazovky. Nový iPhone 12 nabídne 6,1palcovou obrazovku, menší verze pak 5,4palcovou. Dvě velikostní provedení jsou k mání také u luxusnější edice Pro, konkrétně se iPhone 12 Pro pochlubí 6,1palcovým displejem a iPhone 12 Pro Max 6,7palcovým. Verze Pro budou luxusnější a budou mít teleobjektiv navíc na zadní straně.

Design všech novinek se dramaticky liší od všech předchůdců. Apple se v podstatě vrací do éry populárního iPhonu 5, kde prim hrály ostré hrany kovového rámu místo zaoblených bočnic. Řada skalních fanoušků jistě tuto designovou změnu uvítá, už jen kvůli tomu, že konstrukce je lehčí, tenčí a v podstatě i menší.

Nárůst výkonu je u další generace iPhonů považována prakticky již za samozřejmost. Zástupci amerického počítačového gigantu se nicméně pochlubili tím, že pracovní tempo je tak svižné, že na jablečných telefonech poběží například i League of Legends, což je populární videohra designovaná primárně pro klasické počítače. Tím dal Apple jasně najevo, jak dramaticky výkon narostl. Je to zásluha čipu Apple A14 Bionic, který mají všechny čtyři novinky.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 12 Pro.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 12 a 12 mini.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám