Hlavní obsah

Nové Lumie nabídnou špičkový výkon i atraktivní cenu

Novinky, zgl

Hned šest nových smartphonů Lumia by měla společnost Microsoft uvést na trh v průběhu následujících týdnů. Přístroje amerického počítačového gigantu budou vůbec poprvé lákat na nový operační systém Windows 10 – tedy na stejnou platformu, jakou budou disponovat i klasické počítače.

Foto: archív výrobce

Chytrý telefon Lumia (ilustrační foto)

Článek

Informace o nových chytrých telefonech od Microsoftu přinesl Evan Blass na svém twitterovém účtu @evleaks. Ten již několikrát informoval o nových přístrojích amerického počítačového gigantu ještě před jejich oficiální premiérou.

V první řadě by se měly ukázat nové vlajkové lodě – Lumie 940 a 940 XL. Ty budou kromě vysokého výkonu lákat také na pokročilé funkce, disponovat by měly například skenerem očí, uvedl server wmpoweruser.com.

Dále by se měly ukázat také chytré telefony nižších řad, jež budou lákat především atraktivnější cenou. O nich ale zatím nejsou známy žádné další informace. Jisté je však to, že všechny nové přístroje budou pracovat pod novým operačním systémem Windows 10.

Uzavřený ekosystém

Windows 10 mají být nejrozšířenější platformou v celé historii amerického softwarového gigantu. Poběží nejen na klasických počítačích a noteboocích, ale také na tabletech a chytrých telefonech. Microsoft navíc plánuje i podporu pro další speciální systémy – například pro vlastní holografické brýle.

Ukázka systému Windows 10Video: Microsoft

Společnost se snaží vytvořit uzavřený ekosystém, kdy uživatelé budou používat všechna zařízení opatřená systémem Microsoftu. Podobně se uživatele snaží nalákat také společnost Apple prostřednictvím iPhonů a iPadů na počítače s Mac OS X.

Desítky přinášejí celou řadu vylepšení. Vzhledem se systém Windows 10 příliš neliší od osmiček. Vrátila se však nabídka Start a přibyly některé nové funkce, například možnost práce s virtuálními plochami. Zcela přepracováno bylo také vyhledávání. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám