Hlavní obsah

Mobilní operátoři kvůli krizi upravují služby, část bude zdarma

Praha

Mobilní operátoři začali kvůli současné krizi kolem šíření koronaviru upravovat své nabídky. Část svých služeb začali někteří z nich poskytovat zákazníkům zdarma, jde například o volání, SMS zprávy, televize či internet. Vedle toho rozšiřují i nabídku v rámci služeb. Vyplývá to z informací operátorů. V posledních dnech se zvyšuje internetový provoz i volání.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Společnost O2 se rozhodla nabídnou od pondělí do konce dubna neomezená data zdarma, platí to pro nové i stávající zákazníky hlasových tarifů s daty. "Věříme, že naše pomoc usnadní nelehkou situaci zákazníkům, kteří nemohou svůj čas trávit v práci nebo ve škole, a umožní jim zůstat v kontaktu s nejbližšími, spolužáky i kolegy," uvedl generální ředitel O2 Jindřich Fremuth. Společnost bude také poskytovat služby své televize O2 TV za jednu korunu a k předplaceným kartám přidá 100 korun navíc. Sníží také ceny notebooků.

Vodafone přestal od minulé středy účtovat služby lidem, kteří zůstali v italské karanténě. Operátor zároveň rozšířil zdarma nabídku televizních služeb o další kanály zákazníkům UPC TV v Česku. "Situaci sledujeme a zvažujeme další kroky, jak pomoci našim zákazníkům v kontextu rostoucích omezení kvůli šíření koronaviru. Od začátku krize plně spolupracujeme se státními orgány a představiteli, aby informovanost našich obyvatel byla co nejvyšší a zdravotní rizika a negativní dopad omezení co nejmenší," řekl šéfka komunikace podniku Adriana Dergam.

V Itálii je stále 7600 Čechů, ukazují data operátorů

Koronavirus

Služby upravil i největší virtuální operátor SAZKAmobil. Ten od pátečních 17 hodin nabízí svým zákazníkům neomezené volání i posílání SMS zpráv v rámci sítě zdarma. Akce potrvá do konce března. Podle společnosti by to mělo usnadnit komunikaci lidí v době, kdy je výrazně omezen osobní kontakt. "Kredit u nás využívá mnoho zákazníků v důchodovém věku, pro které je aktuální situace nejvíce riziková," uvedl ředitel operátora Jan Schmiedhammer.

Internetový provoz v Česku i volání v mobilních sítích se v posledních dnech kvůli koronaviru zvyšuje. Například ve čtvrtek byl podle údajů operátorů zhruba o pětinu vyšší, než je běžné. Největší nárůst byl po vyhlášení stavu nouze. Kapacita sítí je však podle společností dostatečná.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám