Hlavní obsah

Čekání je u konce, levný mobil od Sony dorazil do Česka

Novinky, ort

Společnost Sony letos v únoru omladila svou nabídku chytrých telefonů, a to od těch nejlepších, až po ty cenově dostupné. Právě do kategorie levných smartphonů patří i model Xperia L4, který po více než dvouměsíčním čekání dorazil do tuzemských obchodů.

Chytrý telefon Sony Xperia L4Video: archív výrobce

 
Článek

Výrobce zvládl dubnové uvedení navzdory tomu, že situace na trhu smartphonů není vůbec jednoduchá. Kvůli koronaviru totiž dlouhou dobu výrobní linky v Číně stály, a tak byla řada výrobců nucena své premiéry odsunout.

Případní zájemci za model Xperia L4 zaplatí 5490 Kč, což je ale nepatrně více, než se původně předpokládalo. Původně se totiž hovořilo o ceně pohybující se těsně pod hranicí pěti tisíc korun. Mezitím se však výrazně zhoršil kurz koruny, což se pochopitelně negativně promítlo do pořizovací ceny.

Co za tuto částku lidé dostanou? Telefon nabízí vcelku líbivý design, kdy prakticky celou čelní stranu pokrývá displej s úhlopříčkou 6,2 palce. Obrazová plocha má nicméně rozlišení pouze HD+. U celé řady přístrojů v této cenové kategorii se přitom již setkáváme s Full HD+ rozlišením.

Rozdíly v cenách jsou propastné. Mobil s nejlepším displejem se nabízí za 17 500 Kč

Mobil
Foto: archív výrobce

Xperia L4

Také pracovní tempo novinky je spíše průměrné. Srdcem telefonu je procesor MediaTek MT6762, který má k dispozici 3 GB operační paměti. Jde o osmijádrový čip, u nějž dovedou jádra pracovat až při frekvenci 2 GHz. Úložiště nabízí kapacitu 64 GB a je možné jej rozšířit prostřednictvím paměťových karet typu microSD.

Kladné body sbírá novinka především v oblasti multimediální výbavy. Dohromady má telefon čtyři fotoaparáty. Ve výřezu displeje na čelní straně se nachází osmimegapixelová kamera, vzadu jsou pak tři objektivy. Konkrétně se jedná o hlavní 13megapixelový senzor, který doplňuje pětimegapixelová ultraširokoúhlá kamera a také dvoumegapixelový senzor pro práci s hloubkou ostrosti.

Potěší i přítomnost klasického konektoru jack 3,5 mm pro připojení sluchátek či NFC čip, díky kterému lze telefon použít například jako platební kartu. Přístroj má akumulátor s kapacitou 3580 mAh, konektor USB-C a pracuje pod operačním systémem Android 9.0.

Foto: archív výrobce

Xperia L4

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám