Hlavní obsah

Cena je zklamáním. Špičková xperia bude stát přes 30 000 korun

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Sony minulý týden odhalila svou novou vlajkovou loď Xperia 1 II, o které se mluví jako o jednom z nejlepších telefonů letošního roku – výbava je totiž bez jakýchkoliv kompromisů. Jak se ale nyní ukázalo, cena bude pro mnohé zájemce zklamáním, neboť bude nastavena poměrně vysoko.

Foto: archív výrobce

Sony Xperia 1 II

Článek

Druhá generace vlajkové lodi s pořadovým číslem jedna by se měla začít prodávat ještě v průběhu léta. Případní zájemci však musí podle serveru Android Headlines počítat s cenovkou 1199 eur, což je v přepočtu zhruba 31 000 Kč.

V tuzemsku bude navíc cenovka kvůli nákladům na dovoz a DPH ještě o několik tisíc korun vyšší. Vše tedy nasvědčuje tomu, že špičková xperia bude dokonce dražší než nejlepší iPhony od Applu. Verze 11 Pro totiž startuje na částce 29 990 Kč, větší provedení 11 Pro Max pak na 32 990 Kč.

Atraktivní cena a tři fotoaparáty vzadu. Xperia L4 má ale i slabiny

Mobil

Sony Xperia 1 II má displej s úhlopříčkou 6,5 palce a rozlišením 3840 x 1644 obrazových bodů, což je v segmentu mobilů nejvyšší hodnota. Jde o obrazovku s technologií OLED, na té staví například i nejnovější iPhony. Ty však mají citelně nižší rozlišení.

Přístroj staví na procesoru Snapdragon 865, který aktuálně představuje to nejlepší v mobilním světě. Alespoň v rychlosti připomeňme, že tento čip má osm jader – konkrétně se skládá z jednoho výkonného jádra taktovaného na 2,84 GHz, tří podpůrných jader s frekvencí 2,42 GHz a čtyř úsporných jader taktovaných na 1,8 GHz. Dále je k dispozici 8 GB operační paměti a 256GB úložný prostor.

Foto: archív výrobce

Sony Xperia 1 II

Na zadní straně jsou hned tři fotoaparáty – kromě hlavního snímače je k dispozici ultraširokoúhlý objektiv a teleobjektiv. Výrobce přitom tvrdí, že všechny tři snímače by měly patřit k tomu nejlepšímu na trhu, neboť jim propůjčil technologie ze svých bezzrcadlových fotoaparátů.

Hlavní fotoaparát nabízí světelnost f/1,7 a staví na čipu s úhlopříčkou 1/1,7 palce. Světelnost je tedy horší než v případě předchůdce, nicméně výsledné momentky by díky většímu čipu měly být lepší. Rozlišení u všech fotoaparátů je 12 MPx. Vepředu je pak čtyřmegapixelová kamera.

Reklama

Související témata:

Související články

IFA 2019: Záchranou pro Sony má být Xperia 5

Společnost Sony se v posledních měsících v oblasti chytrých telefonů příliš nedaří, prodeje padají již několik kvartálů za sebou. Změnit by to mohla nová...

Výběr článků

Načítám